Putyin rendkívüli bejelentést tett

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországi Történelmi Társaság és az Oroszországi Hadtörténeti Társaság képviselőivel folytatott tanácskozáson Moszkvában 2022. november 4-én, a népi egység napján. Az orosz vezetés 2005-ben nyilvánította november 4-ét a népi egység napjává, amely a lengyel-litván megszállók 1612-es kiűzésének évfordulója. A megszállók elleni népfelkelést Kuzma Minyin és Pozsarszkij herceg vezette. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov
Vágólapra másolva!
A Nyugat hazudott a békéről, és cinikusan Ukrajnát és népét használja Oroszország megtörésére - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton újévi beszédében, amelyet elsőként Oroszország távol-keleti felében sugároztak a televíziók.
Vágólapra másolva!

"A Nyugat hazudott a békéről és agresszióra készült, mára már nyíltan, szégyenkezés nélkül elismeri ezt. Ukrajnát és népét pedig cinikusan Oroszország meggyengítésére, valamint megtörésére használják" - mondta Putyin.

- emelte ki Vlagyimir Putyin.

Vlagyimir Putyin Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov

Felhívta a figyelmet arra, hogy a nyugati elitek képmutatóan éveken át békés szándékaikról hitegettek mindenkit, ideérve a Donyec-medencében kialakult súlyos konfliktus rendezését illetően is.

- tette hozzá.

- hangsúlyozta. Felidézte, hogy Oroszország a 2014-es krími történések nyomán szankciós környezetben él. "Az idén azonban valódi szankciós háborút hirdettek ellenünk. Ennek kitervelői a termelésünk, pénzügyi rendszerünk és a szállítmányozásunk összeomlását várták. Ez nem következett be, mert megbízható, szilárd tartalékot képeztünk" - emelte ki az orosz elnök hozzátéve, hogy

mindent, amit Oroszország tett és tesz a kiemelt jelentőségű gazdaság terén, az szuverenitása megerősítését szolgálja.

Meggyőződését fejezte ki, hogy együttes erővel Oroszország képes lesz úrrá lenni a nehézségeken és megőrizheti nagyságát és függetlenségét. "Csak előre fogunk haladni és győzni, családjainkért és Oroszországért" - mondta Putyin.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő tájékoztatása szerint

Putyin újévi köszöntőjét a déli katonai körzetben tett látogatása alkalmával tartotta, ahol kitüntette az ukrajnai orosz hadműveletben érdemeket szerzett katonákat és átadta az újonnan alakult katonai egységek zászlajait.

Dmitrij Medvegyev első elnökhelyettes Telegram-csatornáján közzétett újévi beszédében arról szólt, hogy az elkövetkező év sem lesz könnyű.

- hangoztatta.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig arról szólt, hogy Oroszország győzelme elkerülhetetlen Ukrajnában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről