Bíróság elé állt a III. Károlyt tojással megdobáló férfi

Károly király, Kamilla királyné, tojás, dobálás
Britain's King Charles III reacts after an egg was thrown in his direction during a ceremony at Micklegate Bar in York, northern England on November 9, 2022 as part of a two-day tour of Yorkshire. - Micklegate Bar is considered to be the most important of York's gateways and has acted as the focus for various important events. It is the place The Sovereign traditionally arrives when entering the city. (Photo by James Glossop / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
 A 21 éves Harry Mayt, azzal vádolják, hogy sétakocsikázás során tojást dobott III. Károly király felé. A király akkor a lutoni városháza előtt tartózkodott. A férfi meghallgatása pénteken lesz egy londoni bíróságon.
Vágólapra másolva!

A vádlottat, aki teljes nevét Harry Spartacus Mayként adta meg, azzal vádolják, hogy fenyegető/gyalázkodó szavakat is használt, amely alkalmas arra, riadalmat vagy stresszt keltsen - írja a BBC.

Ahogy az Origo korábban megírta, december 6-án egy huszas éveiben járó férfi egy tojással próbálta megdobni III. Károlyt Lutonban. Ez a trónralépése óta már a második ilyen eset volt.

2022-ben már többször is dobtak tojást III. Károly felé Forrás: AFP/James Glossop

Matthew Taylor ügyész elmondta, hogy ez egy

A férfi még nem tett vallomást. A bírói tanács elnöke, Helen Cook a következő londoni tárgyalás előtt óvadék ellenében szabadlábra helyezte Mayt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről