Hatalmas tornádó pusztított Texasban - videó

Tornádó, Texas
Összedőlt ház romjai között megy egy férfi a texasi Pasadenában a pusztító tornádó elvonulása után.
Vágólapra másolva!
Tornádó söpört végig Houston térségén kedden, a viharos időjárás miatt tízezrek maradtak áram nélkül Texas államban.
Vágólapra másolva!

Kedden tornádó kezdett pusztítani az Öböl-parton. Az erős szél közműpóznákat, villanyvezetékeket döntött le, autókat borított fel és tetőket tépett le a Houstontól keletre fekvő településeken. Súlyos sérülésekről nem érkezett azonnali jelentés - írja a CBS News.

Összedőlt ház romjai között megy egy férfi a texasi Pasadenában a pusztító tornádó elvonulása után. Forrás: MTI/AP/Houston Chronicle/Mark Mulligan

A helyi meteorológiai szolgálat tornádó vészhelyzetet rendelt el erre a területre, és figyelmeztett.

A riasztás azóta lejárt, mivel a viharrendszer kelet felé haladt tovább.

A vihar kereskedelmi épületeket, házakat és villanyvezetékeket rongált meg a közeli Pasadena városában, Houstontól délkeletre. Közműpóznák és villanyvezetékek dőltek ki, és több jármű, köztük egy utánfutó is megsérült vagy felborult egy parkolóban. Egy edzőterem is megsemmisült.

Felborult lakókocsi a texasi Pasadenában pusztító tornádó elvonulása után
Forrás: MTI/AP/Houston Chronicle/Mark Mulligan

A houstoni KTRK televíziós csatorna felvételei szerint több üzlet is komoly károkat szenvedett, köztük a város állatmenhelye is. A közelben kerítéseket borítottak fel, házakról pedig zsindelyt és tetőszakaszokat téptek le, de sérültekről nem érkezett azonnali jelentés.

A Vöröskereszt közölte, hogy menedékhelyet nyit Pasadenában.

Baytownban leszakadtak a villanyvezetékek, valamint házakban és üzletekben keletkeztek károk, de súlyos sérülésekről nem érkezett jelentés - mondta Jason Calder, Baytown szóvivője.

Az erős szél megrongált egy vegyi üzemet Deer Parkban. Az üzem belsejéből készült videón látszik, hogy törmelék hullott le a mennyezetről.

A tornádó súlyos károkat okozott egy Deer Park-i idősek otthonában is. A lakókat el kellett szállítani, de senki sem sérült meg.

Miközben a katasztrófavédelmi személyzet az áramszolgáltatás helyreállításán dolgozott, Jerry Mouton Jr., Deer Park polgármestere arra buzdított mindenkit, akinek szállást kell találnia, hogy próbáljon menedéket keresni a városon kívül.

Kidőlt villanyoszlop alatt mennek emberek a texasi Pasadenában pusztító tornádó elvonulása után Forrás: MTI/AP/Houston Chronicle/Mark Mulligan

Az áramkimaradási adatok szerint kedd este

körülbelül 83 000 texasi ügyfél maradt áram nélkül,

főként Houston és a környező megyék területén.

Az oklahomai Normanban működő vihar-előrejelző központ szerint kedden tornádók, erős szelek és jégeső söpörhet végig a partvidéken Houstontól a Florida Panhandle-ig.

A viharrendszer havat és jeget is hozott az Egyesült Államok középső területeinek nagy részére.

Az iskolák és az üzletek kedden és szerdán zárva voltak Oklahoma-szerte, ahol az állam középső és keleti részein egy és hat centiméter közötti hómennyiség hullott. Louisiana délnyugati részén több iskolai körzet kedden korán elbocsátotta a diákokat a térségben várható viharos időjárás miatt.

Hóesésben sétal egy férfi a Texasi Műszaki Egyetem parkjában Forrás: MTI/AP/Lubbock Avalanche-Journal/Annie Rice

A havazás egészen Vermont északkeleti részéig terjedt.Tennessee egyes részeit sűrű köd borította be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!