A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gyurcsány embere, Rónai Sándor a brüsszeli korrupció főszereplőjének bizalmasa

Vágólapra másolva!
Gyurcsányék a brüsszeli korrupciós botrány kirobbanása óta kínos hallgatásba burkolóznak, annak ellenére, hogy többször is lebuktak. Most megint. A Gyurcsány-párti Rónai Sándor Eva Kaili bizalmi embere, amit az is bizonyít, hogy Kaili egy szűk körű rendezvényre is meghívta Rónait, amin mindössze 13 EP-képviselő vehetett részt.
Vágólapra másolva!

Rónai Sándor közismerten a Gyurcsány család egyik legfőbb bizalmi embere.

Gyurcsánynétól balra Rónai Sándor, jobbra Molnár Csaba.

Ezért is érdekes, hogy amikor Eva Kaili egy szűk körű rendezvényt szervezett Virginijus Sinkevičiussal, az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosával, meghívta Gyurcsány emberét, Rónai Sándort is még 2020 januárjában. A rendezvényt a Kaili által vezetett brüsszeli csoport szervezte, és mindössze 13 európai parlamenti képviselő mehetett el rá.

A beszámoló szerint a biztos és a kiválasztott 13 EP-képviselő között informális és ötletbörze-beszélgetés zajlott, főként környezetvédelmi témában.

Rónai Sándor hencegve számolt be a találkozóról a Facebookon, szerinte nagyon jó hangulatú találkozón vett részt, és azt bizonygatta, hogy ő bizony igenis szokott egyeztetni a brüsszeli biztosokkal.

Rónai Sándor (a kép alján balról, háttal az első) jó hangulatban, figyelmesen hallgatta a vele szemben ülő Eva Kailit Forrás: 40eu.hu

A képek is igazolják, hogy jó hangulat uralkodott a bensőséges, szűk körű egyeztetésen.

Rónai Sándor Kailival szemben ülve figyelmesen hallgatta annak előadását.

Rónai Sándor a kép jobb szélén látható. Úgy tűnik, elég jó hangulatú volt ez a találkozó Forrás: 40eu.hu

Rónai Sándornak nem ez volt az egyetlen részvétele a Kaili vezette csoportban, más alkalommal ő maga is előadásokat tartott a brüsszeli csoport nevében 2020 júliusában.

A Gyurcsány-párti Rónai Sándor Eva Kaili bizalmi körébe tartozott, legalábbis erre utal az, hogy Kaili egy szűk körű rendezvényre is meghívta a DK-s Rónai Sándort, amin mindössze 13 EP-képviselő vehetett részt Forrás: 40eu.hu

Kapcsolatban állhatott az MSZP-s Gurmai Zitával

Ahogyan arról korábban beszámolt az Origo, olyan képek kerültek elő, amelyek Kaili és az MSZP egyik vezető politikusának, Gurmai Zitának kapcsolatát bizonyítják, és egy olyan rendezvényen készültek, amelyet Gurmai és az európai szocialisták általa vezetett női tagozata szervezett.

Gurmai Zita szinte csodálattal hallgatta párttársát, Eva Kailit Forrás: Origo

A képek tanúsága szerint az MSZP frakcióvezető-helyettese,

GURMAI ZITA LÁTHATÓAN JÓ KEDVVEL ÉS NAGY ELISMERÉSSEL HALLGATJA A NEMRÉG LETARTÓZTATOTT KAILIT,

párttársát, akivel korábban a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakcióban közösen foglaltak helyet.

Ujhelyi először tagadta a kapcsolatot, majd lebukott

Az Origo arról is írt, hogy Gyurcsányné és Gurmai Zita után újabb hazai baloldali képviselőről derült ki, hogy szoros kapcsolatban állt a súlyos korrupciós botrányba keveredett Eva Kailival.

Ujhelyi István nemcsak hogy szoros kapcsolatban volt Kailival, hanem közösen szervezett vele konferenciát, valamint egy európai parlamenti csoportban a főnöke volt a korrupciós botrányba keveredett görög politikusnő.

Ujhelyi Eva Kaili mellett ült. Sokáig tagadta, hogy egyáltalán ismerné a korrupt politikust. Vajon milyen oka lehetett erre? Forrás: Origo

Ujhelyi azonban decemberben még letagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna Kailival, de később képekkel bizonyítottuk, hogy a Gyurcsányhoz közeledő európai parlamenti képviselő egyszerűen nem mondott igazat. Még 2017 októberében választották meg Ujhelyit a 40 éven aluli EP-képviselők alelnöknek, míg Eva Kailit elnöknek választották. Közös fotó is készült megválasztásuk után.

Még közös szelfit is készítettek Forrás: Origo

MINDEZ EGYÉRTELMŰEN BIZONYÍTJA, HOGY UJHELYI NEMCSAK ISMERTE, HANEM SZOROS KAPCSOLATBAN IS ÁLLT KAILIVAL.

Gyurcsányné lehet a fő összekötő kapocs

Arról is beszámoltunk, hogy Gyurcsányné egyik legnagyobb európai parlamenti szövetségesének kabinetfőnöke sajtóinformációk szerint többször is együtt nyaralt és bulizott Eva Kailival. Iratxe García Pérez, a szocialisták európai parlamenti frakcióvezetője persze

mélyen hallgat a nagyon súlyos összefonódásról, pedig képeket is csatoltak a tényfeltáró íráshoz. Iratxe Garcia személye azért érdekes, mivel Gyurcsányné egyik legszorosabb szövetségese az EP-ben. 2022 márciusában, nem sokkal az ukrajnai háború kirobbanását követően a szocialista politikus Magyarországon járt a Gyurcsány-párt meghívására.

Korábban közös kép is készült Gyurcsánynéról és Iratxéról Forrás: Origo

Még a DK-s Vadai Ágnes is odaállt egy közös fotó készítésénél:

Iratxe Garcia jobbról a második, Gyurcsányné mellett Forrás: Origo

Karácsony Gergely és Korányi Dávid is érintett lehet

Arról is beszámoltunk, hogy Eva Kaili, az Európai Parlament letartóztatásban lévő, leváltott szocialista alelnöke is ott volt 2022 februárjában azon a müncheni konferencián, amelyen Alexander Soros, a milliárdos spekuláns Soros György fia, Korányi Dávid, a külföldi kampánytámogatások Magyarországra juttatásában kulcsszerepet játszó háttérember, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is megjelent.

A Soros-bizalmasoktól hemzsegő összejövetel után néhány nappal indultak meg a külföldi pénzek utalásai a magyar ellenzék számláira.

Egyre szövevényesebb a korrupciós ügy, amellyel kapcsolatban továbbra is feltűnően mélyen hallgat a dollárbaloldal. Sorra derül ki, hogy a baloldali képviselőknek köze lehet Eva Kailihoz, vagy akár a botrányhoz. Mindenesetre most Rónai Sándorról derült ki, hogy valamiért ott ült, és meghívták a már említett zárt körű eseményre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!