Elképesztően sokan, 147-en hívták a hegyimentőket vasárnap Romániában

Rekordszámú esethez riasztották az elmúlt 24 órában a hegyimentőket, Románia
Vágólapra másolva!
Rekordszámú bevetésen vettek részt a hegyimentők az utóbbi 24 órában, a megsegített emberek közül 56-nak volt szüksége orvosi ellátásra - írja a Maszol.ro.
Vágólapra másolva!

A Salvamont vasárnapi tájékoztatása szerint az utóbbi 24 órában aggasztóan nagy, valószínűleg rekordszámú esethez riasztották országszerte a hegyimentőket. Az intézmény diszpécserszolgálatához

egy nap alatt 147 segélyhívás érkezett.

A hegyimentők 146 embernek segítettek, közülük 56 sérültet átadtak a mentőszolgálat vagy a SMURD munkatársainak, egy sérültet pedig a SMURD helikoptere vett át – olvasható a hegyimentő-szolgálat Facebook-bejegyzésében.

A 147 segélyhívás mellett 45 további hívás érkezett a hegyimentőkhöz, ezekben az esetekben tanácsokat vagy a sípályákkal és túraösvényekkel kapcsolatos információkat kértek a telefonálók.

Szombaton is rengeteg segélyhívás érkezett

A Salvamont brassópojánai egysége is arról tájékoztatott szombat este, hogy a nap folyamán rekordszámú bevetésen vettek részt a tagjai: 23 esethez riasztották őket, 24 embernek nyújtottak segítséget.

Az elmúlt években nem volt példa arra, hogy egy nap alatt ilyen sok baleset történjen a sípályákon,

pedig szombaton ideálisak voltak a körülménynek a síeléshez a Keresztényhavas (Postăvarul) pályáin, és az időjárási körülmények is jók voltak.

A 24 ember közül tízet adtak át a mentőszolgálat vagy a SMURD munkatársainak, hogy kórházba szállítsák őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről