Joe Biden sötét oldala Hunter Biden: az amerikai elnök belebukhat fia legújabb botrányába

Hunter és Joe Biden
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb bajban van Joe Biden amerikai elnök sötét árnyéka, Hunter Biden, mivel napról napra egyre botrányosabb dolgok derülnek ki az elnök fiáról. A teljesen szerteágazó illegális ügyletek középpontja az a laptop, amelynek a javításáért nem fizetett, és az ott lévő botrányos dolgok nyilvánosságra kerültek még a 2020-as elnökválasztás előtt. Mára kiderült, hogy a demokraták irányítása alatt álló szervek mindent elkövettek a botrány eltussolásáért. Az elmúlt hetekben az is kiderült, hogy az amerikai elnök fia azzal zsarolta az egyik korábbi női asszisztensét, hogy visszatartja a fizetését, ha nem küld magáról meztelen felvételeket. A szexuális zsarolás áldozata egy 29 éves nő volt, aki 2018 és 2019 között dolgozott Hunter Biden Owasco nevű ügyvédi irodájában.
Vágólapra másolva!

Tovább gyűrűzik Joe Biden amerikai elnök sötét árnyékának, fiának, Hunter Bidennek a botránya. A szövetségi kormányzat felfegyverzésével foglalkozó első képviselőházi albizottság csütörtöki meghallgatásán Chuck Grassley republikánus szenátor többek között arról beszélt, hogy nem szakszerűen zárta le az FBI a Hunter Biden elleni vizsgálatokat 2020-ban - írta a Breibart.

- mondta Grassley.

Szorul a hurok Hunter Biden körül Forrás: Origo

Elise Stefanik, republikánus képviselő szerint pedig az, hogy a Twitter 2020 októberében cenzúrázta a Hunter Biden laptopjáról szóló történetet,

Stefanik a képviselőház fegyverkezési albizottságának csütörtöki első meghallgatásán a "Twitter-aktákra" mutatott rá - a közösségimédia-óriás tavaly év végén nyilvánosságra hozott belső feljegyzéseire, amelyekből kiderült, hogy a korábbi vezetőség hogyan tett lépéseket az elnök fia botrányának eltussolására.

Az ügy egyik fontos eleme, hogy egyes információk szerint a Twitter 3,5 millió dollárt kapott az FBI-tól. Bár a felek azt állítják, hogy ennek nincs köze az eltussolási botrányhoz, ezt egyébként egyre kevesebben hiszik el.

Szorul a hurok

Időközben a képviselőház felügyeleti bizottságának republikánus képviselői csütörtökön hivatalos kérelmet nyújtottak be Hunter Bidenhez, hogy adja át a külföldi üzleti ügyleteivel kapcsolatos információkat és feljegyzéseket - írta a Fox News.Az elnök, James Comer republikánus politikus szintén kéréseket küldött Biden elnök testvérének, James Bidennek és Hunter üzleti partnerének, Eric Schwerinnek is, mivel a republikánusok azt vizsgálják, hogy a Biden család tagjai kihasználták-e Joe Biden alelnöki pozícióját üzleti előnyszerzés céljából.

- tette hozzá James Comer.

Joe Biden fia is hozzájuthatott a titkos iratokhoz

Nemrég derült ki az is, hogy Hunter Biden is hozzáférhetett azokhoz a bizalmas kormányzati dokumentumokhoz, amelyeket az elmúlt hetekben találtak meg édesapja Delaware állambeli otthonában. Az iratok az Obama-kormányzat idejéből valók (2009–2017), amikor Joe Biden volt az ország alelnöke.

Ezeket a dokumentumokat alelnöki mandátuma lejárta után a nemzeti levéltárhoz kellett volna eljuttatnia, ehhez képest otthonának garázsában, illetve a washingtoni Penn-Biden Center kutatóintézetben lévő irodájában is tárolt ilyen iratokat, amelyekre annak novemberi kiürítése során bukkantak rá a Fehér Ház jogi képviselői.

Joe Biden fia is hozzájuthatott a titkos iratokhoz Forrás: MTI/EPA/Michael Reynolds

Az elnök számára rendkívül kínos ügyben vizsgálatot indított az amerikai igazságügyi minisztérium. Miközben Biden azzal védekezett, hogy az iratokat a garázsában elzárva tárolta, „nem az utcán hevertek", a New York Post című bulvárlap szerint a botrányt súlyosbítja, hogy Biden fia éppen ezekben az években, 2017 és 2019 között tartózkodott gyakran a wilmingtoni házban, miután 2017-ben elvált feleségétől. Vagyis:

abban az időszakban olvashatta a garázsban tárolt iratokat, s férhetett hozzá az Egyesült Államok legféltettebb titkaihoz, amikor kábítószer-fogyasztó volt, gyanús külföldi üzleteket bonyolított le, és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálatot indított ellene.

Beismerő vallomás

A Metropol egy korábbi szemléje szerint Joe Biden amerikai elnök fia lényegében beismerő vallomást tett, amikor a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunter Biden jogi képviselője felszólította az édesapja közvetett irányítása alatt álló Igazságügyi Minisztériumot (Department of Justice - DOJ), hogy indítson vizsgálatot Donald Trump korábbi tanácsadói ellen. Az amerikai elnök fia azzal zsarolta az egyik korábbi női asszisztensét, hogy visszatartja a fizetését, ha nem küld magáról meztelen felvételeket. A szexuális zsarolás áldozata egy 29 éves nő volt, aki 2018 és 2019 között dolgozott Hunter Biden Owasco nevű ügyvédi irodájában.

Hunter ügyvédjének levele szerint a korábbi elnök legszorosabb szövetségei, köztük Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, valamint Steve Bannon médiaszakember, szövetségi törvényeket sértettek, amikor a sajtón keresztül kiszivárogtatták a Hunter elhagyott laptopján talált kompromittáló tartalmakat. A New York Post amerikai napilap beszámolója szerint ezzel a lépéssel Hunter beismerő vallomást tett.

Elismerte, hogy a róla napvilágot látott "drogos szexvideókon és fotókon" tényleg ő szerepel, holott a baloldali sajtó, sőt maga Hunter is azt próbálta éveken keresztül elhitetni a közvéleménnyel, hogy azok ócska hamisítványok, és egy orosz dezinformációs művelet részei.

Az NBC News hírportál úgy fogalmazott, hogy az ügyvédi levél egy "elterelő jogi hadművelet", amivel Hunter megpróbálhatja más síkra terelni a Biden család korrupciógyanús ügyeivel foglalkozó kongresszusi vizsgálóbizottság munkáját.

Az említett számítógépet, amit az amerikai sajtóban gyakran csak "pokoli laptopnak" neveznek, Hunter még 2019 áprilisában adta le javításra egy Delaware állambeli szervizben, azonban az elvégzett munkáért sosem fizetett. A vállalkozási szerződésben foglaltaknak megfelelően a számítógép tulajdonjoga 90 nap várakozás után átszállt az üzlet vezetőjére, John Paul Mac Isaacre. Amikor a férfi 2019 októberében meglátta a laptopon tárolt adatokat, köztük a Biden család korrupciós ügyleteit bizonyító dokumentumokat és leveleket, valamint a Hunterről készült drogos szexvideókat, a biztonság kedvéért készített egy másolatot a gép merevlemezéről, majd riasztotta a Szövetségi Nyomozóirodát (FBI).

Hunter Biden a crack kokain szerelmese, amit jócskán megsínylett a fogsora Forrás: Metropol

Miután az ügynökség emberei 2019 decemberében lefoglalták a gépet, Isaac ismeretlen eredetű halálos fenyegetéseket kapott, ezért a saját másolatát átadta Rudy Giuliani személyes ügyvédjének, Robert Costellónak.

Úgy tudni, a hardvert ő juttatta el 2020 októberében több jobboldali sajtóorgánum, köztük a New York Post és a Daily Mail szerkesztőségének, melyek azóta folyamatosan szivárogtatják a Biden családra nézve kompromittáló tartalmakat az eszközről.

Az elnök fiának elhagyott laptopja tele volt a drogmámorban úszó Hunter fotóival Forrás: Metropol

Szakértők úgy vélik, hogy Hunter Biden lényegében beismerő vallomást tett, jogi képviselőjének lépése amúgy egy "elterelő jogi hadművelet".

Rudy Giuliani ügyvédje, Robert Costello azt mondta New York Postnak, hogy

A híressé vált számítógépszerviz tulajdonosa, Mac Isaac pedig úgy fogalmazott a lapnak: "nem véletlen, hogy Hunter Biden ügyvédei éppen akkor írnak levelet, amikor a Képviselőház republikánus párti többsége nyomozást fog indítani az elnök fia ellen." Majd azt is hozzátette, hogy a Hunterrel kötött munkamegbízással bizonyítani tudja, hogy jogszerűen vette birtokba a laptopját, ezért nem fél egy lehetséges eljárástól.

Hunter Biden prostituáltak társaságában Forrás: Daily Mail/dailymail.co.uk

Mint az ismert, Hunter laptopjáról legutóbb az derült ki, hogy

az amerikai elnök fia azzal zsarolta az egyik korábbi női asszisztensét, hogy visszatartja a fizetését, ha nem küld magáról meztelen felvételeket. A szexuális zsarolás áldozata egy 29 éves nő volt, aki 2018 és 2019 között dolgozott Hunter Biden Owasco nevű ügyvédi irodájában.

A kiszivárgott beszélgetés tanúsága szerint a FaceTime-on küldött zuhanyzós felvétel után Hunter Biden az Apple Pay alkalmazáson utalt pénzt az asszisztense számára. A laptopról kiszivárgott felvételek azt is bizonyítják, hogy Joe Biden fia később lefotózta, ahogy szexel a nővel.

Vizsgálatok

Az 52 éves Hunter Biden ügyeivel kapcsolatban még 2018-ban kezdődött vizsgálat: adócsalással, pénzmosással, jogosulatlan lőfegyverbirtoklással, illetve azzal is gyanúsítják, hogy külföldi megbízók érdekében törvénytelenül végzett lobbitevékenységet. Mindezt abban az időszakban, amikor édesapja volt az amerikai alelnök, felvetve annak a gyanúját, hogy kormányzati hátszéllel tevékenykedett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!