Ismét lövöldözés volt a magyar-szerb határnál

Az autóban utazó migránsok
Vágólapra másolva!
A V4NA összefoglalójában ír arról, hogy migránsok csaptak össze szerda este a magyar határ közelében. Az illegális bevándorlók közti leszámolásnak több sérültje is lett. A szerb rendőrség gyorsan reagált.
Vágólapra másolva!

Mintegy 20 migráns csapott össze szerda este a szerbiai Hajdujárás közelében.

Az elfajuló vitának fegyveres összetűzés lett a vége. Fél 8 körül lövések is eldördültek.

A szerb rendőrség gyors reakciójának köszönhető, hogy nem lett súlyosabb következménye az esetnek, de így is voltak sebesültek, meglőtték egymást a bevándorlók. A migránsok egy részét őrizetbe vették, míg a többieket a befogadóközpontokba szállították. A legfrissebb migránsleszámolás kapcsán az észak-bácskai körzet vezetője úgy fogalmazott:

Ezek a bevándorlók az éjszaka folyamán hosszú kilométereket tesznek meg, hogy átjussanak a határkerítésen. A mozgásuk során több települést és községet érintenek – szögezte le Bojan Soralov.

Egyre több gondot okoznak a migránsok Forrás: AFP/Andrej Isakovic

További rendőröket akar a térségbe a körzetvezető

Az esti eseményekkel kapcsolatban a körzetvezető elmondta: két embert ért lőfegyver okozta sérülés.

– pontosította a szerda esti történéseket Soralov.

A körzetvezető ugyanakkor megjegyezte, hogy továbbra sem elégedett a szabadkai erdőben uralkodó helyzettel, vagyis annak az ellenőrzésével, még akkor sem, ha a tavaly nyári számokhoz képest jelentősen csökkent az ott lévő migránsok száma. Bojan Soralov egyben bejelentette, hogy kérvénnyel fordul a szerbiai belügyminisztériumhoz. Azt szeretné elérni, hogy a rendfenntartó erők nagyobb számban legyenek jelen az említett térségben. Erre elsősorban a lakosság biztonsága miatt van szükség – tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről