Életfogytiglanra ítélték a híres rapper gyilkosát

Vágólapra másolva!
Eric Holder Jr-t, Nipsey Hussle hip-hop előadó 2019-es meggyilkolásáért ítélte életfogytig tartó börtönbüntetésre szerdán az amerikai bíróság, legalább 60 évet kell börtönben töltenie. Holder ártatlannak vallotta magát az ügyben, de azt nem tagadta, hogy ő ölte meg a valódi nevén Ermias Asghedomként ismert rappert.
Vágólapra másolva!

Az ítélethirdetés után Holder ügyvédje, Aaron Jansen az ABC Newsnak azt mondta, hogy "mélységes csalódtak" az ítéletben és közölte, hogy Holder azt tervezi, hogy fellebbez.

Két ember megsérült a 2019-es fegyveres támadás során, az esküdtszék ebben nem találta bűnösnek Holdert az ellene még felhozott kétrendbeli gyilkossági kísérlet vádjában.

Fegyverbirtoklás vádjában viszont elítélték.

A férfi ugyan beismerte, hogy ő ölte meg Nipsey Hussle-t még 2019-ben, de szerinte ez hirtelen felindulásból lőtte le és nem előre eltervezett cselekedet volt.

Ezért a tettéért vállalná is a felelősséget az ügyvédje szerint.

Nipsey Hussle, akit "Neighborhood Nip" néven ismertek a dél-los angelesi rajongói, Grammy-díjas rapper volt, aki életét Crenshaw felvirágoztatásának szentelte- ahol felnőtt - , és több üzlete is volt a környéken. Itt lőtték le 2019. március 31-én, a Marathon Clothing boltja előtt.

Hussle azon dolgozott, hogy véget vessen az erőszaknak és békét teremtsen a rivális bandák között. Korábban ő és a gyilkosa is a Crips bandához tartozott.

A 33 éves hip-hop előadó meggyilkolásának helyszíne azóta emlékhellyé alakult, A Marathon Clothing bolt pedig új helyre költözött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!