A nukleáris armageddon felé halad a világ

Nukleáris, sugárzás, tábla,
PRIPYAT, UKRAINE - APRIL 09: (EDITOR'S NOTE: Image was created as an Equirectangular Panorama. Import image into a panoramic player to create an interactive 360 degree view.) A sign warning of radiation contamination stands near former apartment buildings on April 9, 2016 in Pripyat, Ukraine. Pripyat, built in the 1970s as a model Soviet city to house the workers and families of the Chernobyl nuclear power plant, now stands abandoned inside the Chernobyl Exclusion Zone, a restricted zone contaminated by radiation from the 1986 meltdown of reactor number four at the nearby Chernobyl plant in the world's worst civilian nuclear accident that spewed radiaoactive fallout across the globe. Authorities evacuated approximately 43,000 people from Pripyat in the days following the disaster and the city, with its high-rise apartment buildings, hospital, shops, schools, restaurants, cultural center and sports facilities, has remained a ghost-town ever since. The world will soon commemorate the 30th anniversary of the April 26, 1986 Chernobyl disaster. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A felvilágosult Nyugat, élén Washingtonnal, úgy döntött, az emberiséget veszélyes vonalra tereli, folyamatosan halálos fegyverek érkeznek Ukrajnába, amelyek civileket, lakóövezeteket, iskolákat, kórházakat és óvodákat pusztítanak - minderről az amerikai orosz nagykövet beszélt annak kapcsán, hogy a britek szegényített urániumot tartalmazó fegyvereket küldenének. 
Vágólapra másolva!

Oroszország amerikai nagykövete szerint a nyugati országok a nukleáris armageddon felé terelik a világot azzal, hogy szegényített uránnal töltött lőszereket szállítanak Kijevnek. Anatolij Antonov kijelentette,

- írta a Mandiner. A diplomata felhívta a figyelmet arra is, hogy a szegényített uránnal töltött lőszerek használata során radioaktív por csapódik ki, amely rendkívül mérgező és rákot okozhat.

Az urántaralmú lövedékek küldésével tovább eszkalálná a konfliktust a Nyugat Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Sean Gallup

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb lépést tenne az Egyesült Királyság a világháború felé: a szigetország atomlövedékeket adna Ukrajnának, legalábbis ezt állítja a brit védelmiminiszter-helyettes. Raymond Hervey Jolliffe brit politikus a Lordok Házának tagjaként ugyanis hétfőn egyenesen arra volt kíváncsi, hogy a brit kormány tervez-e szegényített urániumot tartalmazó fegyvereket küldeni Ukrajnába. Annabell Goldie védelmiminiszter-helyettes hivatalos válaszában azt írta:

Csakhogy az ilyen urántartalmú lövedékek nem csak a harckocsikban és páncélokban tesznek kárt - írja a V4NA. Egyre valószínűbb, hogy összefüggés van a boszniai és a koszovói háború idején használt lövedékek és a helyszíneken szolgált katonák rákos megbetegedései között.

BOSZNIÁBAN TÍZEZER TONNA ILYEN LŐSZERT HASZNÁLTAK FEL, KOSZOVÓBAN CSAKNEM 31 EZER TONNÁT, ÉS EZEKKEL A BOMBÁKKAL ÉS LŐSZEREKKEL TÁMADTÁK A JUGOSZLÁV VÁROSOKAT ÉS FALVAKAT IS, EZREK HALÁLÁT OKOZVA.

Jugoszláv szakértők szerint az ország egész lakossága így a NATO 78 napig tartó légitámadása alatt óhatatlanul is a radioaktív szennyeződés tíz kilométeres hatósugarán belülre kerülhetett, és vonatkozik ez a szomszédos országok – Magyarország, Horvátország, Bosznia, Románia, Bulgária, Macedónia és Albánia – határvidékeire is, és ezek a lakosok most az onkológiai osztályok potenciális betegei.