Óriási erdőtűz tombol Spanyolországban

Villanueva de Viver, 2023. március 24.
Erdőtűz pusztít a kelet-spanyolországi Castellón tartományban fekvő Villanueva de Viver település közelében 2023. március 24-én hajnalban. A tűz miatt több száz embert kellett evakuálni.
MTI/AP/Europa Press/Lorena So
Villanueva de Viver, 2023. március 24. Erdőtűz pusztít a kelet-spanyolországi Castellón tartományban fekvő Villanueva de Viver település közelében 2023. március 24-én hajnalban. A tűz miatt több száz embert kellett evakuálni. MTI/AP/Europa Press/Lorena Sopena
Vágólapra másolva!
Több mint ezer hektár terület égett le Spanyolország keleti részén a térség idei első nagyobb erdőtüzében. Az érintett régióban - Aragónia és Valencia autonóm közösség határán - 1500 embernek kellett ideiglenesen elhagyni otthonát - jelentette az RTVE spanyol állami televízió.
Vágólapra másolva!

A hatóságok közlése szerint pénteken délelőtt már több mint tíz település volt érintett Castellón és Teruel tartományban. Sok helyen szünetel az áramszolgáltatás, és legalább három főutat le kellett zárni.

- közölte a spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet).

Erdőtűz pusztít a kelet-spanyolországi Castellón tartományban fekvő Villanueva de Viver település közelében Forrás: MTI/AP/Europa Press/Lorena Sopena

A tűzoltók munkáját helikopterek, repülőgépek, valamint a hadsereg vészhelyzeti alakulata (UME), továbbá a polgári védelem és a katasztrófavédelem is segíti.

Az Európai Unió műholdakkal és földi szenzorokkal működő megfigyelési programja, a Copernicus adatai szerint Spanyolországban tavaly 493 nagyobb kiterjedésű erdőtűz mintegy 306 ezer hektár területet emésztett fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!