Az ukránoknak átadott brit cirkálórakéta már a Krím-félszigetet fenyegeti - videó

armament weaponry Horizontal
Amerikai M142-es nagy mozgékonyságú tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) rakétavetők lövéseket adnak le egy hadgyakorlat során, délkelet-marokkóban
Vágólapra másolva!
Bahmutnak kezd stratégiai jelentősége is lenni - jelentette ki Kiszelly Zoltán politológus a Jól értesült OPT:IMISTA legújabb részében, amely a Kontextus csatornáján érhető el. A Századvég politikai elemzési igazgatója szerint nem mindegy, mi az ukránok célja a fronton, mert lehet szó akár figyelemelterelésről is.
Vágólapra másolva!

A videóban még az alábbiakról beszél a szakértő:

  • Mi lesz az ukrán offenzíva sikere/kudarca után?
  • Képes-e Kijev egy negyedik hadsereget is kiállítani, vagy Soros Györgynek lesz igaza és más országok katonáira is szükség lesz?
  • Mit jelent ebben a helyzetben a magyar stratégiai semlegesség?
  • A júliusi NATO-csúcshoz közeledve elindult az ukrán ellentámadás, kezdetben Bahmut térségében indítottak átkaroló támadást.
  • Az átadott brit cirkálórakéta már a Krím-félszigetet fenyegeti, érdemes tehát a déli frontra is figyelni.
  • Törökországban és Brémában is választást tartottak, mit üzennek a választók?

A videóban Kiszelly Zoltán kifejti azt is, hogy az oroszok folytatják a precíziós csapásokat, pedig erre eddig nem, vagy csak korlátozottan voltak képesek. Az ukránok a britektől megkapták az úgynevezett Storm Shadow rakétákat is, amellyel

már akár 250 km távolságra is tudnak lőni, szemben az amerikai HIMARS rakétákkal, amelyekkel csak 80 kilométerre voltak képesek lőni az ukránok.

Nézze meg a videót!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről