Halálos lövöldözés volt egy szaúd-arábiai amerikai konzulátusnál

Horizontal
Saudi security forces patrol the area of the US consulate in Jeddah early on June 29, 2023. A security guard and a gunman were both killed in an exchange of gunfire in front of the US consulate in Jeddah, Saudi police said. An armed man got out of a car in front the consulate building and was killed as he exchanged gunfire with security officers, the official SPA news agency reported, quoting a police spokesman. A Nepalese security officer was wounded and later died. (Photo by AFP)
Vágólapra másolva!
Egy biztonsági őr és egy fegyveres férfi meghalt a szaúd-arábiai Dzsiddában, az amerikai konzulátus mellett lezajlott lövöldözésben - közölte az amerikai külügyminisztérium szerdán.
Vágólapra másolva!

Amerikai állampolgárok nem sérültek meg a vörös-tengeri kikötővárosban történt incidensben. Az amerikai nagykövetség és a dzsiddai konzulátus kapcsolatban áll a szaúdi hatóságokkal, amelyek vizsgálják az incidenst. A konzulátust lezárták - tájékoztatott a washingtoni külügyi szóvivő.

Egy biztonsági őr és egy fegyveres is meghalt egy tűzpárbajban az Egyesült Államok dzsiddai konzulátusa előtt Forrás: AFP/-

ezért a biztonsági hatóságok az előírások szerint eljártak vele szemben.

- közölte a szaúd-arábiai régió rendőrségének szóvivője.

A konzulátus magán biztonsági őrségének egy nepáli tagja meghalt a lövöldözéssorán - jelentette az SPA szaúdi hírügynökség.

Az amerikai konzulátus ellen több támadás történt az elmúlt években. 2016-ban egy öngyilkos robbantásban meghalt a merénylő, és két ember megsebesült a képviselet közelében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről