A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Franciaországban a bevándorlás utcai zavargásokhoz vezet

Párizs, Franciaország, zavargások, 2023.07.01.,
Demonstrators run as French police officers use tear gas in Paris on July 2, 2023, five days after a 17-year-old man was killed by police in Nanterre, a western suburb of Paris. French police arrested 1311 people nationwide during a fourth consecutive night of rioting over the killing of a teenager by police, the interior ministry said on July 1, 2023. France had deployed 45,000 officers overnight backed by light armoured vehicles and crack police units to quell the violence over the death of 17-year-old Nahel, killed during a traffic stop in a Paris suburb on June 27, 2023. (Photo by Ludovic MARIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Franciaországban a bevándorlás utcai zavargásokhoz vezet - erről beszélt Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet szakértője az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni Híradójában.
Vágólapra másolva!

A szakember elmondta: Franciaországban az elmúlt évtizedekben többször előfordultak a mostanihoz hasonló utcai felkelések, amelyekben zömmel olyan bevándorló hátterű fiatalok vettek részt, akik nem illeszkedtek be a társadalomba, nem járnak iskolába, nincs munkájuk, utcai megmozdulásokon keresik az igazukat.

A második-harmadik generációs bevándorlók beilleszkedése is nehéz, az elmúlt években érkezetteké pedig még nehezebb - mutatott rá Marsai Viktor, aki szerint Franciaországban az ismétlődő utcai felkelések mutatják, milyen nagy probléma a migráció, a bevándorlók társadalmi integrációja.

Franciaországban az elmúlt évtizedekben többször előfordultak a mostanihoz hasonló utcai felkelések. Forrás: AFP/Ludovic Marin

Arra a kérdésre, hogy mit eredményezne a brüsszeli bizottság által tervezett kötelező migránskvóta, a szakértő azt mondta:

ha a tervezet megvalósul, akkor meredeken megnő az EU külső határain a menekültkérelmek, eljárások száma.

Magyarország déli határán már tavaly is több mint negyedmillió illegális belépési kísérlet történt, ami több mint százezer illegális migránst jelent. Ennyi menekültügyi eljárás lefolytatására nem képesek az uniós tagállamok - mondta Marsai Viktor az M1 aktuális csatornán.

A franciaországi zavargások azután kezdődtek, hogy Nanterre-ben kedden egy rendőr agyonlőtte Nahel M. 17 éves helyi fiút, mert ellenállt a közúti ellenőrzésnél.

A francia belügyminisztérium adatai szerint a zavargások résztvevői csak péntek éjjel több tucatszor támadtak rendőrkapitányságokra, rendőrőrsökre, csendőrségi laktanyákra, megsebesítettek 79 rendőrt, csendőrt, felgyújtottak, megrongáltak mintegy 1350 járművet és 266 épületet, köztük 26 városházát és 24 iskolát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!