A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Óriási pelyhekben esett a hó a Dél-afrikai Köztársaságban - videó

Johannesburg, 2023. július 10.
Hóesésben sétáltatja kutyáját egy férfi Johannesburgban 2023. július 10-én, amikor hidegfront söpör végig az országon nulla Celsius-fokos hőmérséklettel. A hideg, csapadékos és szeles időjárás július 7-én érte el Nyugat-Fokf
Johannesburg, 2023. július 10. Hóesésben sétáltatja kutyáját egy férfi Johannesburgban 2023. július 10-én, amikor hidegfront söpör végig az országon nulla Celsius-fokos hőmérséklettel. A hideg, csapadékos és szeles időjárás július 7-én érte el Nyugat-Fokföldet, a Dél-afrikai Köztársaság délnyugati tartományát. MTI/AP/Jerome Delay
Vágólapra másolva!
Dél-Afrika nagy részén a hétvégén, egészen hétfő reggelig több tartományban is havazott.
Vágólapra másolva!

A helyi közlekedési hivatal figyelmeztette az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a hegyi hágókat, mivel a havazás továbbra is megnehezíti a közlekedést egyes utakon.

"Egy taxi a Penhoek-hágónál, míg egy autóbusz a Lootsberg-hágónál jutott ugyanerre a sorsra" - közölte a hivatal hétfőn.

A Dél-Afrikában nem túl gyakori hóesést csodálja egy pár Johannesburgban Forrás: MTI/EPA/Kim Ludbrook

A dél-afrikaiakat a múlt héten figyelmeztették, hogy készüljenek fel a fagyos hétvégére, mivel a dél-afrikai meteorológiai szolgálat múlt héten megerősítette, hogy péntektől hétfőig hidegfront vonul át az ország nagy része felett.

Szombaton a Dél-afrikai Meteorológiai Szolgálat (Saws) újabb riasztást adott ki a havazás miatt.

A hó kezdetben a Nyugati-fokvidéken hullott péntek és szombat között, de várhatóan a következő napokban kelet felé terjed majd át egész Dél-Afrikára.

Hóesésben sétáltatja kutyáját egy férfi Johannesburgban Forrás: MTI/AP/Jerome Delay

Erős lehűlésre is figyelmeztettek következő napokban, a magasan fekvő területeken 10 fok alatt marad a hőmérséklet - írja a Sowetanlive.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!