Letartóztattak három embert, akinek felelőssége lehet a júniusi indiai vonatbalesettel kapcsolatban

nk20150804
Vonatbaleset helyszíne a Madhja Prades indiai szövetségi államban lévő Harda város közelében. A heves monszunesőzések okozta áradások miatt megrongálódott vágányokon kisiklott két expresszvonat, néhány vagon pedig egy folyóba zuhant. A balesetekben legkevesebb 32 ember életét vesztette és 100-nál is többen megsebesültek
Vágólapra másolva!
Három vasúti műszaki alkalmazottat letartóztattak a múlt hónapban történt, több mint 290 halálos áldozattal járó tragikus vonatbalesettel kapcsolatban Indiában - közölte az indiai Központi Nyomozóhatóság.
Vágólapra másolva!

A három férfit - két jelzőmérnököt és egy műszaki szakembert - gondatlanságból elkövetett emberöléssel és a bizonyítékok megsemmisítésével vádolják. A nyugat-indiai Odisa államban június elején történt tragikus balesetben egy személyvonat tévedésből rossz vágányra lett terelve, ahol összeütközött egy vasércet szállító tehervonattal.

Az ütközés következtében a személyvonat kisiklott, kocsijai pedig a szomszédos vágányra borultak, ahol azonban az ellenkező irányból személyvonat közlekedett, amely így belerohant a kisiklott személyvonat kocsijaiba.

A kép illusztráció! Forrás: MTI/EPA/Szandzsív Gupta

A két személyvonat összesen több mint 2300 embert szállított, a balesetben közel ezer ember sérült meg. A balesetet követően Ashvini Vaushnav, India vasútügyi minisztere közölte, hogy az ütközésért a jelzőrendszer hibás kezelése lehet a felelős. Az 1,4 milliárd lelket számoló India a világ egyik legkiterjedtebb vasúthálózati rendszerével rendelkezik, balesetek azonban százával fordulnak elő nap mint nap: a szerelvények rend szerint zsúfolásig telnek, és a nagy igénybevétel ellenére sem a járművek, sem a vonalak, sem pedig a vasúti berendezések nincsenek korszerűsítve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről