Emberrablás Mexikóban, hat holttestet találtak a hatóságok

Vágólapra másolva!
Tragikus véget ért a hét elrabolt fiatal keresése Mexikóban, Zacatecas államban, amikor az eltűnt emberek felkutatására indult csapat hat holttestet és egy túlélőt talált egy elhagyatott területen.
Vágólapra másolva!

Az egyetlen túlélőt súlyos fejsérülésekkel találták meg, állapota stabilnak mondható - tudatta a CBS.

Minden jel arra utal, hogy

azokat a 14 és 18 év közötti fiúkat találták most meg, akiket szeptember 24-én hurcoltak el fegyveres civilek Villanuevában.

A vasárnap eltűnt fiatalok hozzátartozói a hét elején tüntetést is tartottak, követelve, hogy a hatóságok találják meg gyermekeiket.

Az ügy kapcsán két gyanúsítottat letartóztattak, Zacatecas állam egyik tisztviselője, Rodrigo Reyes azt mondta a sajtónak. hogy

Bár az ügyészség korábban azt nyilatkozta, hogy ennek az emberrablásnak vélhetően nincs köze a bűnözői csoportok közti harchoz, de az tény, hogy

Zacatecas Mexikó egyik legerőszakosabb állama, ahol a rivális bűnbandák rendszeresen összecsapnak a jövedelmező csempészútvonalakért.

Az emberrablások gyakoriak Zacatecasban

Az elmúlt években rendszeresek voltak a hasonló esetek és idén is már több alkalommal történt ilyen bűncselekmény. Az emberrablások általában tragikus véget értek.

Augusztusban a közösségi médiában terjedt el egy hátborzongató videó, amely a szomszédos Jalisco államban elrabolt öt fiatalember utolsó pillanatait örökítette meg.

A mexikói drogkartellek brutalitásának csúcsán a bandák néha arra kényszerítették az elrabolt áldozatokat, hogy megöljék egymást.

2010-ben az egyik mexikói kartell embereket rabolt el személyszállító buszokból, és arra kényszerítette őket, hogy kalapáccsal verekedjenek halálra.

1962 óta több mint 110 000 eltűnést regisztráltak, amelyek többsége bűnszervezeteknek tulajdonítható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről