A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Legalább 150 ezer ukrán halt meg eddig a háborúban

41st Mechanized Brigade gears up for combat missions Ukraine conflict Russian invasion Ukraine war conflict Russia-Ukraine war military Kharkiv Region Horizontal WAR ARMY SOLDIER TANK
KHARKIV REGION, UKRAINE - AUGUST 16, 2023 - Servicemen ride a tank as the military personnel of the 41st Separate Mechanized Brigade of the Ukrainian Armed Forces prepare for combat missions, Kharkiv Region, northeastern Ukraine. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by Ukrinform/NurPhoto) (Photo by Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A legóvatosabb becslések szerint is 150 ezer halottja van Ukrajnának; 450 ezer a sebesültek száma, amiből 150 ezer soha nem fog járni. Szintén döbbenetes statisztika, hogy eddig 17 millió ember hagyta el az országot, vagy ment az országon belül másik helyre. Ukrajna jelenleg csődhelyzetben van - összegzett Resperger István a felvidéki Füleken tartott előadásában.
Vágólapra másolva!

„Ukrajna az elkövetkező 15 évben nem lesz a NATO tagja, erre a fejemet teszem" – jelentette ki a ma7.sk videója szerint Resperger, az eszmefuttatást a Mandiner szemlézte.

Az ezredes a híres norvég Kjerag sziklával jellemezte a háborúban álló országot: a Kelet nem tudja elengedni, a Nyugat nem tudja befogadni.

– jellemezte a helyzetet Resperger.

Rátérve a jelenlegi katonai helyzetre az ezredes kifejtette: az 550. napon körülbelül ugyanaz a helyzet, mint az ötszázadikon.

„Van egy 1000 kilométeres arcvonal, ebben közel 300-300 ezer harcos feszül egymásnak. Két nagyobb csoportosítás van: van az ukránoknak körülbelül 10 dandárja, amivel szeretnének áttörni ezen a három-négylépcsős orosz védelmi rendszeren. Az oroszok egy kisebb haderőt vontak össze az északi területen Kupjanszk irányába, ez egy tehermentesítő támadás" – elemezte a helyzetet Resperger, aki konkrét számokról is beszélt.

Elmondta, hogy jelen pillanatban a legóvatosabb becslések szerint is 150 ezer halottja van Ukrajnának; 450 ezer a sebesültek száma, amiből 150 ezer soha nem fog járni. Az orosz oldalon szerinte nagyjából 100 ezer halott és 300 ezer sebesült az eddigi mérleg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!