Elvágott torkú tanár Párizsban, agyonlőtt svéd turisták Brüsszelben: a Hamász terrortámadásai után folytatódik a migránsterror Európában és mindenki újabbaktól fél

Vágólapra másolva!
Végeztek a belga hatóságok Brüsszelben a hétfő esti, két halálos áldozatot követelő muszlim terrortámadás elkövetőjével. A 45 éves tunéziai illegális migránst Abdesalem Lassouedként azonosították. A terrorista 2019 novemberében nyújtott be menedékkérelmet, amelyet 2020 októberében elutasítottak, így illegálisan tartózkodott Belgiumban. Úgy tűnt, hogy három évre eltűnt a hatóságok radarjáról, de a rendőrség előtt súlyos bűncselekmények (emberkereskedelem, illegális tartózkodás és az állambiztonság aláásása) miatt ismert volt. Múlt héten az észak-franciaországi Arrasban egy muszlim terrorista egy tanárt késelt meg. Az Izrael elleni október 7-i Hamász  terrorszervezet által végrehajtott támadás miatt Európa-szerte újabb merényletek várhatóak.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy a gyanúsítottat semlegesítettük – erősítette meg Philippe Close, Brüsszel polgármestere a BFMTV-nek kedd reggel, nem sokkal azután, hogy bejelentették egy olyan férfi letartóztatását, aki a terror támadás gyanúsítottjaként azonosítottak be. A polgármester elmondta, hogy a rendőrségnek „erőt kellett alkalmaznia" a letartóztatásához. Elmondása szerint a letartóztatásra Brüsszel Schaerbeek negyedében került sor. A belga ügyészség tájékoztatása szerint a hatóságok tüzet is nyitottak az elkövetőre.

A 45 éves tunéziai illegális migránst Abdesalem Lassouedként azonosították a belga hatóságok. A merénylő hétfőn este két svéd futballszurkolóval végzett a belga főváros központjában. Lassoued sajtóinformációk szerint 2019 novemberében nyújtott be menedékkérelmet, amelyet 2020 októberében elutasítottak, így illegálisan tartózkodott Belgiumban.

Úgy tűnt, hogy három évre eltűnt a hatóságok radarjáról, de a rendőrség előtt súlyos bűncselekmények (emberkereskedelem, illegális tartózkodás és az állambiztonság aláásása) miatt ismert volt.

A terrorista az X közösségi oldalon közzétett videójában azt állította, hogy tetteit egy hatéves amerikai–palesztin kisfiú halála miatt követte el, majd ezt követően arról beszélt, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet harcosa.

Órákon át zajlott a hajtóvadászat a muszlim terrorista ellen Forrás: MTI/AP/Nicolas Landemard

Iszlamista terrortámadás

Mint arról korábban beszámoltunk, két ember meghalt egy lövöldözésben hétfőn este Brüsszel belvárosában. A támadás közben egyes hírek szerint a gyilkos azt kiabálta, hogy Allahu akbar. A helyi sajtóban ezt követően amatőr felvételek jelentek meg, amelyeken egy narancssárga ruhákba öltözött, elektromos rollerral érkezett férfit lehet látni, ahogy több lövést is lead egy állomás közelében puskájából.

A svéd válogatottat hétfőn este fogadta a belga csapat Európa-bajnoki selejtezőn a merénylet helyszínétől nagyjából öt kilométerre található Heysel Stadionban. A meccset a történtekre tekintettel a félidőben félbeszakították. Szemtanúk szerint a szurkolókat arra kérték, hogy maradjanak a stadionban. A mérkőzés 1:1-es eredménynél szakadt félbe.

Alexander De Croo belga miniszterelnök az X közösségi portálon őszinte részvétét fejezte ki a svéd miniszterelnöknek és megerősítette, hogy az áldozatok svéd állampolgárok. Bejegyzésében úgy fogalmazott, hogy közös céljuk a terrorizmus elleni harc.

A belgiumi válságközpont tájékoztatása szerint Brüsszelben hétfőn a legmagasabb, négyes szintre emelték a terrorkészültséget.

Az Albániában tartózkodó Emmanuel Macron francia elnök szerint Brüsszelt iszlamista terrortámadás érte.

Két svéd szurkolóval végzett a muszlim terrorista Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az interneten megjelent egy videófelvétel is az állítólagos elkövetőtől. „Nevem Abdesalem Al Guilani és Allah harcosa vagyok. Az Iszlám Államtól (dzsihadista szervezet) vagyok. Szeretjük, akik szeretnek minket, és gyűlöljük, akik gyűlölnek minket. A vallásunkért élünk és azért is halunk meg. Alhamdullilah. Testvéretek a muszlimok nevében állt bosszút. Három svédet öltem meg eddig. Alhamdullilah. Igen, három svédet" – hangoztatta a terrorista a felvételen.

Ilse Vande Keere rendőrségi szóvivő korábban közölte, hogy a hatóságok gyorsan kiérkeztek a helyszínre és haladéktalanul lezárták a környéket. A lövöldözés körülményeiről nem mondott részleteket.

− írta X-oldalán Orbán Viktor.

Újabb terrortámadások várhatóak

Több európai országban is fokozott készenlétben vannak a hatóságok az izraeli események miatt.

A Hamász várhatóan további hasonló terrortámadásokra készül Európában.

Miközben október 7-én a Hamász nevezetű terrorszervezet megindította támadását Izrael ellen, 2015 után újfent kivillant a tömeges migráció méregfoga, amiért kisstílű baloldali politikusok új szavazóbázis reményében az európai kultúrától teljesen idegen vallási és etnikai hátterű emberek millióit engedték be Európába.

Az újabb támadások lehetőségét támasztja alá, hogy múlt pénteken az észak-franciaországi Arrasban egy helyi gimnáziumba halálra késelt egy tanárt egy radikális iszlamista, az iskola egyik volt tanulója. A támadást követően a legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be az országban.

Pokoli állapotok Európa több országában

Mint arról mi is beszámoltunk, Svédországban gyakorlatilag migránsbandák vették át az utcák ellenőrzését, nemrég a rendőrség megpróbált ellenük fellépni és már a hadsereg bevetését is fontolóra vették.

Lefejezések, késelések, gyújtogatások és a szervezett bűnözés kiépítése - ezekkel lehet a legjobban jellemezni azt a folyamatot, amit az illegális migránsok tömeges beáramlása okoz Európában.

Mára már mindennaposak a gyilkosságok Franciaországban, Olaszországban és Németországban is. Brüsszel ennek ellenére még több illegális bevándorlót osztana szét az uniós országokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről