Elveszik a Gáza északi részén élőktől a kocsikulcsokat a Hamász terroristái

palesztin, izrael, konfliktus, háború, 2023, roncs, roncsok
A Palestinian child inspects a damaged car the city center of Khan Yunis in the southern Gaza Strip following overnight Israeli shelling, on October 10, 2023. Israel pounded Hamas targets in Gaza on October 10 and said the bodies of 1,500 Islamist militants were found in southern towns recaptured by the army in gruelling battles near the Palestinian enclave. (Photo by SAID KHATIB / AFP)
Vágólapra másolva!
Számos gázai lakos azt panaszolta el az Izraeli Védelmi Erők (IDF) egyik elit egysége hírszerzőinek, hogy a Hamász terroristái elveszik az emberek kocsikulcsait, hogy megakadályozzák őket a menekülésben, miközben Izrael a szárazföldi műveletek megindítására készül - írta meg a Daily Wire. 
Vágólapra másolva!

A Gázai övezetben található Dzsabalíja egyik lakosa árulta el, hogy elkobozzák az emberek személyes holmijait, valamint a kocsikulcsokat is az emberektől azon az óvóhelyen, ahol ő tartózkodott.

- közölte az IDF, miközben arra vár, hogy még több embert evakuáljanak a Gázai övezet déli részére, mielőtt megkezdenék a műveleteket.

Az izraeli külügyminisztérium szombaton bizonyítékokat hozott nyilvánosságra, amelyek azt mutatják, hogy a Hamász terroristái eltorlaszolják az utakat, hogy megakadályozzák a több ezer autóból álló kocsisor továbbmenetelét.

"Bizonyítékunk van arra, hogy a Hamász barikádokat állít fel, hogy a palesztin civilek ne tudjanak áttelepülni az északi Gázából a déli Gázába" - áll a közleményben, amely műholdas felvételeket is tartalmazott.

- tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről