A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Nem zavarja a francia szélsőbal vezetőjét az arab terroristák gyilkosságsorozata

FRANCE - FETE DE L HUMANITE 2023 france paris Bretigny-sur-Orge Base 217 fete de l humanite Humanite fete live musique stage artistes Jean-Luc Melenchon Horizontal FESTIVAL CONCERT MUSIC
France, Bretigny-sur-orge, 2023-09-15. First day of Fete de l Humanite 2023. Conference by Jean-Luc Melenchon at the Agora. Photograph by Claire Serie / Hans Lucas. France, Bretigny-sur-orge, 2023-09-15. Premiere journee de la Fete de l Humanite 2023. Conference de Jean-Luc Melenchon a l Agora. Photographie de Claire Serie / Hans Lucas. (Photo by Claire Serie / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
Az arab terroristákat védte Jean-Luc Mélenchon francia szélsőbaloldali politikus, az LFI párt elnöke. Nem veszélytelen figura: kis híján bejutott tavaly a francia elnökválasztás második fordulójába. Az antiszemita botrányairól ismert, 72 éves kommunista ráadásul Netanjahu izraeli miniszterelnököt is szidta.
Vágólapra másolva!

A marxista eszméket valló Mélenchon a franciaországi zsidó szervezeteket tömörítő ernyőszervezetet, a Crifet is megtámadta, mondván, hogy a szervezet együtt tiltakozott a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörüléssel a szombati véres, Izrael elleni terrortámadás ellen.

az X-en. Magyarul: Izraelt arab terroristák megtámadták, ezért Marine Le Pen, a francia radikális jobboldal vezetője - nagyon helyesen - tiltakozott. A szélsőbaloldali Mélenchonnak ez nem tetszett, és még Netanjahu izraeli miniszterelnököt is szidta. A francia politikai köznyelvben a szélsőjobboldalizásnak negatív konnotációja van.

Jean-Luc Mélenchon, a francia szélsőbaloldal vezéralakja Forrás: Hans Lucas via AFP/Claire Serie / HANS LUCAS/Claire Serie

A Crif elnöke szerint Mélenchon a „köztársaság ellensége", de hasonlóan foglalt állást a „Rasszizmus és Antiszemitizmus Nemzetközi Ligájának" (LICRA) vezetője is, aki szerint Mélenchon a „köztársaságon kívülre került" azzal, hogy

nemcsak, hogy nem ítélte el a terrortámadást, hanem nyíltan a védelmébe vette a palesztinokat és Izrael-ellenes kirohanásokat tett.

Nathalie Saint Criq a „Franceinter" rádióadón foglalta össze, hogy mit és hogyan mondott Mélenchon és nem kevésbé szélsőséges párttársai. „Jean-Luc Mélenchon az elsők között volt, aki azonnal reagált, akárcsak az „Engedetlen Franciaország" (France Insoumise) néhány tagja, akik úgy nyilatkoztak, hogy az izraeliek „megérdemelték" (a terrorista támadást).

Egy másik pártársa Mélenchon sajtóközleményére hivatkozva állította azt, hogy „Izrael megszállási politikájának a következménye" az, ami történt. Vagyis, az arab terrortámadásról a megtámadott fél tehetett a francia szélsőbal szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!