A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Szijjártó Péter: Fico ugyanúgy gondolkozik a legfontosabb ügyekben, mint mi

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor után Szijjártó Péter is gratulált Robert Ficónak és pártjának, az Iránynak (Smer-SD-nek) a szlovákiai választáson aratott győzelméhez. 
Vágólapra másolva!

"Örülünk annak, hogy Szlovákiában egy megkérdőjelezhetetlenül demokratikus választáson az emberek egyértelmű döntést hoztak" - írta vasárnapi Facebook-bejegyzésében a szlovákiai választást értékelve a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter úgy látja,

A külügyminiszter azért bizakodó, mert az elmúlt években minden olyan eredmény, ami segítette a két ország kapcsolatait, mint a hídépítés vagy a határátkelőhelyek megnyitása, mind Robert Fico korábbi kormányával kötött megállapodások eredménye.

- zárta a posztját Szijjártó Péter.

Mint ismert, Robert Fico pártja, az Irány (Smer-SD) a megszerzett voksok 23,6 százalékával nyerte az előre hozott szlovák parlamenti választást. A második helyen - a szavazatok 16,2 százalékával - a liberális Progresszív Szlovákia végzett. Érdekesség, hogy a tegnap esti exit poll még utóbbit hozta ki győztesként.

Mindez egyben azt jelenti, hogy Fico kap kormányalakítási megbízást Zuzana Čaputová szlovák elnöktől, és jó esélye van arra, hogy 2018 után ismét kormányt alakíthasson. Magyarország számára kedvezőek a fejlemények, ugyanis - ahogy Szijjártó Péter is célzott rá - a magyar és a szlovák kormányfő ugyanazt gondolja a migrációról, a háborúról és az LMBTQ-propagandáról is. Amennyiben Fico sikeresen alakít kormányt, megerősödik a V4-szövetség, a magyarok, a lengyelek mellett egy erősebb szlovák kormányzás és érdekérvényesítés jöhet Brüsszellel és a globalistákkal szemben.

Orbán Viktor már gratulált a volt szlovák miniszterelnöknek. "Találd ki, ki jött vissza! Gratulálunk Robert Ficónak a szlovákiai parlamenti választásokon aratott vitathatatlan győzelméhez. Mindig jó egy hazafival együtt dolgozni. Várom a folytatást!" - írta a magyar kormányfő az X-en.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!