Rákbetegnek hazudta magát egy TikTok-sztár, több millió dollárt csalt ki követőiből

Vágólapra másolva!
Madison Russot az év elején tartóztatták le és lopással vádolták meg, miután több, mint 439 gyanútlan adományozótól 37 303 dollárt (több mint 13 millió forint) gyűjtött össze. A pénzt infúzióra, parókára, hányinger elleni gyógyszerre kérte, és egy részét arra is költötte, annak érdekében, hogy még jobban becsaphassa követőit.
Vágólapra másolva!

A videóiban elmondta, hogy második stádiumú hasnyálmirigyrákot, akut limfoblasztos leukémiát és "egy futball-labda méretű daganatot" diagnosztizáltak nála, amely a gerincét ölelte körbe.

Végül egy névtelen bejelentő hívta fel a hatóság figyelmét a közösségi oldalra feltöltött információkban rejlő orvosi ellentmondásokra.

Emiatt vizsgálatot indítottak a lány ellen.

Az orvosi kartonjából kiderült, hogy nem diagnosztizáltak nála semmiféle betegséget, ezért Russot letartóztatták

– írta meg a Mirror.

A mára már törölt online kampányának leírásában eredetileg azt állította, hogy a diagnózis "nagyon megviselte a családját. Mint minden rákdiagnózis esetén, az orvosi számlák, a benzin, az étkezés és a kiadások költségei is terhet jelenthetnek.

– kérte az adománygyűjtő oldalon.

Russo nyilvános előadásokat is tartott a "rákjáról" és a "kezelésekről" a St. Ambrose Egyetemen, ahol egykor hallgató volt.

A rendőrség átkutatta Russo lakását és lefoglaltak: egy infúziós rudat, egy parókát, hányinger elleni tablettákat és más orvosi eszközöket.

Az is kiderült, hogy Russo fényképét, amelyen orvosi eszközökkel kezelik, a lakásában készítették. Végül pedig valódi rákbetegek fotóit lopta el a közösségi médiában, és sajátjaként posztolta őket.

A lány idén nyáron vallotta magát bűnösnek, Iowa állam törvényei szerint akár 10 év börtönbüntetés is várhat rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről