Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Itt a váratlan ukrán beismerés a háborúról

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, 2023.11.08.,
Artillerymen Mortar gunners of the First Presidential National Guard Brigade of Ukraine BUREVIY (Storm) during a practical exercise at a training ground in northern Ukraine, November 8, 2023. (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az ukrán hadsereg legalább 100 embert vesztett a Dnyeper bal partján, ahol az ukrán egységek partraszálltak - közölte a fogságba esett ukrán parancsnok, Alekszandr Szidorenko.
Vágólapra másolva!

Szidorenko hangsúlyozta, hogy azon a területen ahol az ukrán egységek partraszálltak, szinte mindent elpusztítottak az orosz légibombák és a tüzérség.

Rámutatott, hogy az általa vezetett csoportot gyakorlatilag teljesen megsemmisítették az oroszok. A túlélők aztán megadták magukat az orosz hadseregnek.

Ukrán katonák Forrás: NurPhoto via Getty Images/Maxym Marusenko/NurPhoto/Maxym Marusenko

Volodimir Szaldo, Herszon régió orosz kormányzója november 15-én közölte, hogy az orosz erők a Dnyeper bal partján megállították az ukránokat.

Bombákat, rakétákat, tüzérséget, valamint drónokat vetettek be az ukrán fegyveresek ellen. Szaldo szerint is az ukránok az elmúlt napokban mintegy 100 főt veszítettek - írja az iz.ru.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről