Itt a francia bejelentés, ekkor fognak csapatokat küldeni Ukrajnába

Vágólapra másolva!
A francia elnök háborús lázban ég. Az elmúlt hetekben minden korábbinál közelebb került a harmadik világháború kitörése. Emmanuel Macron azzal, hogy bejelentette, nem zárja ki a nyugati csapatok küldését Ukrajnába, gyakorlatilag közvetlen háborúra szólított fel Európa és az oroszok között.
Vágólapra másolva!

Emmanuel Macron az ukrajnai háborúval kapcsolatban fogadta a pártok vezetőit. A találkozó célja a Kijevnek szánt támogatás újradefiniálása volt. A L’indépendant francia lap beszámolója szerint az államfő kitartott korábbi álláspontja mellett. A Le Monde pedig arról ír: 

Emmanuel Macron csütörtökön kijelentette, hogy Franciaország nem zár ki egyetlen lehetőséget sem, hogy támogassa Ukrajnát.

A két és fél órás megbeszélés után a pártelnökök azt mondták, hogy a Macronnal folytatott tárgyalások nyugtalanították őket, és néhányan azzal vádolják őt, hogy a konfliktust arra használja fel, hogy a nyáron sorra kerülő európai parlamenti választások előtt erősítse koalíciója pozícióját.

Az elnök a múlt héten sokakat megdöbbentett Európában azzal, hogy nem volt hajlandó kizárni a nyugati szárazföldi csapatok Ukrajnába küldését. A hét elején Macron pedig arra buzdította Ukrajna szövetségeseit, hogy ne legyenek gyávák, amikor támogatják a volt szovjet országot az orosz invázió elleni küzdelemben.

Jordan Bardella, a Nemzeti Tömörülés elnöke azt mondta, kérte Macront, hogy ne menjen háborúba Oroszországgal. 

Az elnök gondolkodása szerint viszont nincs korlát és nincs piros vonal 

– mondta Bardella.

Manuel Bompard, az Engedetlen Franciaország párt képviselője kiemelte: "Aggódva érkeztem, és még jobban aggódva távoztam."

Emmanuel Macron sajtójelentések szerint arra figyelmeztetett, hogy a Nyugatnak lépnie kell Ukrajna megmentése érdekében, ha Oroszország áttörést ér el a keleti fronton. A francia elnök térképeket készített, amelyeken az Elysée-palotába meghívott ellenzéki vezetőknek mutatták be az Odessza vagy Kijev felé vezető lehetséges orosz áttörési pontokat – írja a The Telegraph brit lap.

Macron állítólag azt mondta nekik, hogy ne legyen több vörös vonal országa konfliktusban való részvételét illetően.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Moszkvában eközben kijelentette, hogy Macron továbbra is növeli Franciaország közvetlen részvételének szintjét az ukrajnai háborúban – írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!