Riasztás miatt lezárták a Krími hidat, folyamatos a pusztítás a zaporizzsjai régióban

Események

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború
Ukrán katonák rakéta sorozatvető-rendszerrel lövik az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Bahmut környékén húzódó fronton 2024. március 5-én.
Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 742. napjáról.

 

04:32
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

04:34
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dróncsapás érte Szumit

A regionális közigazgatás közölte, hogy minden sérültet orvosi ellátásban részesítenek, de nem közöltek részleteket a sérültek számáról vagy a károk mértékéről.

 

04:36
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Hmelnickijben

Robbanásokat hallottak Hmelnickij városában március 6-án a kora reggeli órákban - jelentette a Suspilne hírportál. A légierő korábban arra figyelmeztetett, hogy orosz drónok egy csoportja közeledik a régió felé.

 

05:05
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadó Ukrajna nagy részén

Ukrajna legtöbb régiója felett légiriadó van érvényben, kivéve az ország távol-nyugati területeit - jelentette be a légierő március 6-án. A légierő ballisztikus rakétafenyegetésre is figyelmeztetett dél felől.

 

06:09
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint nyolcezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4365 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 3841 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 
A beléptetettek közül a rendőrség 17 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a tájékoztatásban. (MTI)

08:13
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Három ukrán drónt semmisítettek meg Voronyezs térségében

Gusev kormányzó bejelentette három UAV kiiktatását a voronyezsi régió felett. Az előzetes adatok szerint állampolgárok nem sérültek meg. Továbbra is fennáll a pilóta nélküli légi járművek támadásának veszélye.

08:49
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Egy orosz drón megsemmisített egy Starlink kommunikációs állomást

Egy orosz kamikaze drón megsemmisítette a Starlink rendszer egyik kommunikációs modulját a különleges hadműveleti zónában.

Felderítő helikopterünk egy ukrán Starlink kommunikációs állomást észlelt, amelyet titokban az egyik ellenséges állásnál helyeztek el és álcáztak 

– mondta a RIA Novostinak a Topáz hívójelű legénységparancsnok.

09:30
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

A Nyugat túlbecsülte az Abrams tankokat

Az ukrán parancsnokság legalább öt Abrams harckocsit telepített Avgyijivka irányába, amelyek közül hármat már megsemmisítettek.

A nyugati propaganda túlbecsülte ezeket a harckocsikat, ezt az orosz hadsereg bebizonyította

 - mondta Denis Pusilin, a Demokratikus Köztársaság vezetője a RIA Novostinak.

10:42
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntámadás miatt kigyulladt egy üzemanyagraktár Kurszk régióban

A kurszki régióban egy ukrán drón támadása után tűz ütött ki egy üzemanyag- és kenőanyag-raktárban – jelentette Roman Starovoit kormányzó a Telegram csatornáján.

Egy üzemanyagtartály ég, de nincsenek áldozatok

– írta.

11:16
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Infrastrukturális létesítmények sérültek Herszonban

Herszon ukrán hatóságok által kinevezett vezetője, Alekszandr Prokudin a Telegram csatornán számolt be az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött város kikötői infrastruktúrájában bekövetkezett károkról. Azt, hogy pontosan hány egységet és milyen épületeket érintettek az orosz támadások, nem részletezték.

12:06
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán fegyveres erők hat lövedéket lőttek ki Horlivkára

Az ukrán katonák Horlivkát támadták. Hat 155 mm-es NATO lövedéket lőttek ki, köztük hármat kazettás típusúakból.

A kazettás lőszerek 5-14%-a egyáltalán nem robbanhat fel, mivel régóta raktárban hevernek. 

Ebben az esetben olyan aknákat képeznek, amelyek a konfliktus befejezése után is fenyegetik a civileket.

12:38
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Szudáni hatóságok titokban fegyvereket szállítottak Ukrajnának

A Szudáni Átmeneti Szuverén Tanács vezetője és a fegyveres erők főparancsnoka, Abdel Fattah al-Burhan a különleges művelet megkezdése után titokban fegyvereket szállított Kijevnek - írja a Wall Street Journal. Az újság ukrán és szudáni katonai tisztségviselőkre hivatkozott, bizonyítékot azonban nem közöltek.

A kiadvány szerint tavaly nyáron, amikor lázadó erők vették körül az ország fővárosát, állítólag Zelenszkij ukrán elnökhöz fordult segítségért Abdel Fattah al-Burhan. 

Augusztus közepén az ukrán különleges erők partra szálltak Szudánban, és megkezdték a harcot, hogy kiűzzék a lázadó erőket a fővárosból.

13:09
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Kijev kész elfogadni az uniós kereskedelmi korlátozásokat

Ukrajna kész elfogadni az Európai Unióval folytatott kereskedelmére vonatkozó korlátozásokat, cserébe azért, hogy lezárja a vitát egyik fő támogatójával, Lengyelországgal - mondta az ukrán kereskedelmi miniszter, akit a Financial Times című lap idézett.

Kijev támogatja a Brüsszel által javasolt új intézkedéseket, amelyek júniustól korlátozzák a tojás, a baromfi és a cukor importját, és lehetővé teszik az egyes tagországok számára, hogy bezárják piacaikat az ukrán gabona előtt, kivéve ha továbbszállításról van szó más országba. 

Kijev a közelmúltban beleegyezett abba is, hogy a feszültség csökkentése érdekében a kukoricaexportot a Fekete-tengeren keresztül irányítják Olaszországba és Spanyolországba, nem pedig a szomszédos országokon keresztül.

13:59
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország több ukrajnai régiót támadott drónokkal

Ukrajna több régióját támadta Oroszország drónokkal szerdára virradóra, az ukrán légvédelemnek 42 drónból 38-at sikerült lelőnie.

Az ukrán hatóságok közlése szerint országszerte energetikai létesítményeket, lakóházakat és üzleteket értek csapások, legkevesebb hét ember megsebesült.

 Az orosz erők ismét iráni gyártmányú Sahíd típusú drónokkal támadtak. A légiriadók egyes régiókban 2-4 órán át tartottak.

14:31
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Több helyen áramkimaradás volt Ukrajnában

A nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében 30 településen mintegy 14 ezer ember maradt áram nélkül, miután találat ért egy infrastrukturális létesítményt - közölte az energetikai minisztérium. Az északkeleti országrészben lévő Szumi megyében legkevesebb 13 lakóházat, egy óvodát és mintegy 40 személyautót ért találat a helyi hatóságok tájékoztatása szerint. 

Legkevesebb hét ember, köztük egy tízéves fiú megsebesült.

Harkov megyében egy iskola épülete rongálódott meg, Odesszában pedig lakóházakat, egy gázvezetéket és üzleteket ért találat.

14:53
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Putyin a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetőjével tárgyal

Vlagyimir Putyin orosz elnök ma a dél-oroszországi Szocsiban találkozik a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetőjével, Rafael Grossival - közölte a Kreml. Korábban Szocsiban találkozott Alekszej Lihacsevvel, a Roszatom állami vállalat vezérigazgatójával. 

Rafael Grossi, a NAÜ főigazgatója elmondta, hogy a zaporizzsjai atomerőműről tárgyal Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. 

 

15:10
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia kész kölcsönadni Ukrajnának az összes náluk befagyasztott orosz vagyont

Nagy-Britannia kész kölcsönadni Ukrajnának az összes Egyesült Királyságban befagyasztott orosz vagyont, azzal a feltétellel, hogy Oroszországot arra kényszerítik, hogy a háború végén jóvátételt fizessen Ukrajnának - jelentette ki David Cameron brit külügyminiszter.

Elmondta, hogy a vagyont a jóvátétel kifizetésének biztosítékaként használnák fel. Becslések szerint Ukrajnának évi 100 milliárd euróra van szüksége az orosz invázió visszaverésére, és további évi 50 milliárd euróra az újjáépítésre.

15:39
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Németország fegyvereket vásárol Ukrajnának

Németország egymillió eurós hozzájárulással vesz részt egy cseh kezdeményezésben, amelynek célja lőszerek vásárlása Ukrajna számára - jelentette a német kormány szóvivője szerdán.

16:14
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukránok harminc katonát veszítettek Herszonban

Az orosz fegyveres erők Herszon irányában legyőzték az ukrán fegyveres erők egy részét, és egy nap alatt akár 30 ukrán katonát semmisítettek meg – jelentette szerdán az orosz védelmi minisztérium.

16:54
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország új eszközöket fejleszt a drónok ellen

Az Almaz-Antey Aerospace Defense Concern új eszközöket fejlesztett ki a pilóta nélküli légi járművek elleni küzdelemre – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium tájékoztatása szerint Szergej Sojgu védelmi miniszter az Almaz-Antey konszern vállalkozásainál ellenőrizte a munkafolyamatokat.

A vállalat vezérigazgatója arról számolt be Szergej Shoigunak, hogy a vállalat új UAV-ellenes eszközöket hozott létre, amelyek jelenleg gyári tesztelés alatt állnak.

18:21
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz csapatok lőszerraktárakra csaptak le két ukrán repülőtéren

Az orosz hadsereg 24 órán belül csapást mért a Lozovatkai és a Starokonstantinovi repülőtereken lévő lőszer- és üzemanyagraktárra, valamint a donyecki csoport lőszerraktárára – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

18:49
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Donyeck irányában az ukrán fegyveres erők 260 katonát veszítettek

Az orosz csapatok Donyeck irányában előnyösebb pozíciókat foglaltak el a frontvonal mentén és két támadást visszavertek. Ukrajna vesztesége 260 katona és két harckocsi volt – közölte az orosz védelmi minisztérium.

19:25
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

A Nyugat kénytelen felismerni az orosz hírszerzés hatékonyságát

A jelenlegi körülmények között az orosz hírszerzés jól megmutatja hatékonyságát, amit a Nyugat kénytelen nyíltan beismerni – mondta a RIA Novosztyinak Igor Korotcsenko, a Nemzetvédelem magazin főszerkesztője, politikai elemző. A nyugati titkosszolgálatokat a krími híd elleni támadások lehetőségéről szóló német tisztek beszélgetéséről készült felvétel kiszivárogtatása aggasztja.

A nyugati hírszerzés egyik meg nem nevezett képviselője elismerte, hogy Oroszország 

nagyon összetett, hírszerzési szempontból bravúros műveleteket tud végrehajtani.

 

20:37
március 06, 2024
Vágólapra másolva!

Az oroszok két tankot semmisítettek meg

Az orosz fegyveres erők Avdejevszkij irányában megsemmisítettek két harckocsit, köztük egy Abramsot. Az orosz T-72B3 harckocsi az első lövéssel megsemmisítette az amerikai Abrams harckocsit - jelentette szerdán az orosz védelmi minisztérium.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről