Teljes összeomlás: már az ukránok is beismerik, hogy óriásit tévedtek

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború
Ukrán katonák foglalnak el lőpozíciót a donyecki régióban
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka kijelentette, „gyorsan meghozzák a szükséges korrekciós intézkedéseket”.
Vágólapra másolva!

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) főparancsnoka a Telegram-oldalán keresztül tárta fel azokat a „tévedéseket”, melyeket több ukrán parancsnok is elkövetett Avgyijivka térségében – idézte a Mandiner a Kyiv Post alapján.

„Különösen feszült helyzet alakult ki Avgyijivka és Zaporizzsja irányában”– mondta Szirszkij.

A főparancsnok arról is beszámolt, hogy orosz rohamegységek próbálták meg áttörni az ukrán védelmet, és átvenni az ellenőrzést olyan települések felett, mint Tonenke, Orlivka, Szemenivka, Berdics és Krasznohorivka.

Szirszkij arról is beszélt, hogy Zaporizzsja közelében, Verbove és Robotyne környékén folytatódnak a harcok. Az orosz csapatok igyekeznek ott is visszaszerezni az ellenőrzést.

AFU vezetője kiemelte, hogy

 a sikeres védekezés kulcsa a jól megtervezett stratégia és annak hatékony végrehajtása. 

Azonban néhány parancsnok esetében hibák történtek a helyzetfelismerésben és az ellenség felmérésében, amelyek befolyásolták a védelmi állások stabilitását. 

A főparancsnok arról is biztosította a közvéleményt, hogy gyorsan meghozzák „a szükséges korrekciós intézkedéseket”, beleértve további lőszerek és erőforrások biztosítását, mivel elsődleges céljaik között szerepel, hogy hogy a lehető legnagyobb veszteséget okozzák az orosz csapatoknak – írta a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről