Az összeomlás szélére került Ukrajna, óriási a baj

Ukrajna, Oroszország, orosz-ukrán háború, háború, tank, Kelet-Ukrajna
Orosz harckocsi az ukrán állásokra tüzel Kelet-Ukrajna Oroszországhoz csatolt részén 2024. április 4-én
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 773. napjáról.

 

06:18
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:21
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Pusztító csapást mértek az oroszok reggel Harkovra

Az oroszok ma reggel támadást indítottak a harkovi terület ellen, hat ember meghalt, tíz másik pedig megsebesült - közölte Ihor Terekhov, Harkov város polgármestere a Telegramon.

 

06:22
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadó Ukrajna nagy részén

Ukrajna nagy részén légiriadó riadó van érvényben. Április 5-én éjjel számos ukrajnai megyében légiriadó lépett életbe. Az ukrán légierő dróntámadások veszélyére figyelmeztetett.

 

07:09
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5867 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5497 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 28 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a tájékoztatásban.

08:19
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint tizenegyezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 5867-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5497-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-t. A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 28 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

09:13
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Földalatti lőszerraktár robbant fel Harkovban

Lőszerraktárra mért csapást az orosz hadsereg Harkovban - írta a RIA Novoszty orosz katonai forrásokra hivatkozva. Az oroszok az éjszaka folyamán csapássorozatot hajtottak végre, elsősorban katonai létesítményeket támadtak Harkovban. Az egyik támadás, amely egy földalatti lőszerraktárra irányult, nagy detonációt okozott, ennek utóhatásait, az utórobbanásokat csaknem egy órán keresztül lehetett hallani a városban.  

10:25
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán katonai szállítmányt semmisítettek  meg az oroszok

Ukrán lőszerek kirakodását hiúsította meg az orosz hadsereg  Gulyaypolnál. A szállítmányt egy rövid hatótávolságú lövedékkel lőtték ki és robbantották fel. A lőszereket civilek lakta terület közelében pakolták le egy teherautóról, amikor a támadás történt. 

11:18
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Legkevesebb hatan meghaltak a Harkov elleni orosz dróntámadásban

Legkevesebb hat ember meghalt és tízen megsérültek egy orosz dróntámadásban az ukrajnai Harkovban - közölték helyi tisztviselők. A város polgármestere, Ihor Terehov azt mondta, hogy iráni gyártmányú Sahed drónok több épületet, köztük lakótömböket is eltaláltak szombat hajnalban. A rendőrség lakóházakban, benzinkutakban, középületekben és autókban keletkezett károkról számolt be.
 A város polgármestere szerint "a szombat hajnali a támadás Harkov békés lakosai ellen ismét azt bizonyítja, hogy Oroszország terrorista állam" - írta az MTI.

12:24
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Hónapokig tarthat Advijivka aknamentesítése

Az Avdijivkából visszavonuló ukrán csapatok aláaknázták és lerombolták a lakóházakat, több hónapba telik majd a város teljes területének hatástalanítása - mondta a RIA Novosztyinak Denisz Puszilin, a DNR vezetőjének tanácsadója. A területen már zajlik az aknamentesítés. A szakértők elmondták, hogy az aknamentesítési folyamat nagyon bonyolult és veszélyes. ezért is tarthat hónapokig a terület megtisztítása. 

13:16
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Létszámhiánnyal küzd az ukrán hadsereg

Az ukrán hadseregben létszámhiány van, a fronton gyakorlatilag nincsenek kiképzett egységek, csak mozgósított katonák - mondta a RIA Novosztyinak adott interjújában Jan Gagin, a DNR vezetőjének, Denisz Pusilin tanácsadója.

Az ukránok legnagyobb problémája az utóbbi időben az emberhiány.  Van felszerelés, de nincs aki használja. Most a frontvonalon leggyakrabban olyan mozgósított ukrán állampolgárokkal találkozunk, akiknek gyakorlatilag semmilyen kiképzése nincs, oda vannak dobva a harctérre. Nincs elég harcképes egységük a fronton, ezt próbálják megoldani

 - mondta Gagin.

14:31
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Drónokkal támadtak az oroszok

Az orosz tüzérség és támadó drónok öt ukrán hajót találtak el éjszaka a csapatok rakodási helyein és a Dnyeper bal partján. A támadásban 30 ukrán katona meghalt - közölte az orosz védelmi minisztérium.
A minisztérium Telegram csatornáján megjelent közlemény szerint két harci jármű is megsemmisült. 

15:32
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán hadsereg rakétatámadást indított az oroszok ellen

Szombat reggel négy, sorozatvetőből kilőtt rakétával és 155 milliméteres lövedékekkel támadták az ukránok Donyecket - közölte a Donyecki Népköztársság képviselete Telegram-csatornáján. A támadásban érintett volt Karlovka település is.

16:23
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Litvánia páncélozott csapatszállító járműveket adott át Ukrajnának

Litvánia M-577-es páncélozott csapatszállító járművekből álló újabb katonai segélycsomagot adott át Ukrajnának - közölte a balti állam védelmi minisztériuma szombaton. 

"Stratégiai célunk Ukrajna megsegítése" - idézte a közlemény Laurynas Kasciunas litván védelmi minisztert. A tárcavezető hangsúlyozta, hogy országa és a többi szövetséges állam ellátja Ukrajnát a számára nélkülözhetetlen fegyverekkel és katonai felszerelésekkel.

A védelmi tárca nem fedte fel, hogy pontosan hány M-577-es járművet adtak át Ukrajnának. A miniszter emlékeztetett arra, hogy márciusban Litvánia 155 milliméter kaliberű tüzérségi lövedékeket adott Kijevnek, valamint 35 millió eurót különített el a cseh kezdeményezés részeként az ukrán hadsereg lőszerrel való ellátására.
    

Vilnius azt tervezi, hogy 2024-2026 között legalább 200 millió euró (78,8 milliárd forint) katonai támogatást nyújt Ukrajnának. Oroszország Ukrajna elleni háborújának bő két évvel ezelőtti kezdete óta a balti állam 605 millió euró katonai segítséget nyújtott Ukrajnának.

17:19
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Egy oroszországi olajvezeték felrobbantását jelentette be az ukrán katonai hírszerzés

Egy oroszországi olajvezeték felrobbantását jelentette be az ukrán katonai hírszerzés szombaton hivatalos honlapján.    

A szakszolgálat szűkszavú közleményében azt írta, hogy a Rosztovi területen lévő Azov településen robbantották fel a csővezetéket, amelyen keresztül kőolajtermékeket szivattyúztak a helyi olajraktárból az azovi-tengeri kikötő területén lévő tankerekbe.

A robbanás után a tartályhajók megrakodását határozatlan időre felfüggesztették - írta a hírszerzés, amely kiemelte, hogy a létesítményt az orosz állam katonai célokra használta.

18:07
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Harkovot támadták az oroszok

Napközben az orosz erők újabb támadást intéztek a kelet-ukrajnai Harkov ellen. Oleh Szinyehubov megyei kormányzó a Telegramon közölte, hogy legalább egy helyi lakos meghalt, egy másik pedig megsebesült. Ihor Terehov, a város polgármestere hozzátette: az előzetes információk szerint irányított légibombával támadták az orosz erők Ukrajna második legnagyobb városát. 

19:34
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Heves harcok folynak Chasiv Yar körül

Heves harcok folynak az Ukrajna Donyecki területén található Chasiv Yar városától keletre, mivel az orosz erők megpróbálják áttörni az ukrán védelmet - közölte Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka április 6-án.

"Chasiv Yar továbbra is a mi ellenőrzésünk alatt áll, minden ellenséges kísérlet, hogy áttörjenek a településhez, kudarcot vallott" - közölte Szirszkij a Facebookon.

20:29
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Heves orosz támadások Donyeck régióban

Orosz csapatok ágyúzták az Ukrajna Donyecki régiójában fekvő Kurakhove és Marinka településeket, három ember meghalt, két ember pedig megsebesült a támadásokban - jelentette április 6-án Vadim Filascsin kormányzó.

21:56
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz csapás sújtotta Harkovot

Az ukrán nemzeti rendőrség szerint a támadást drónokkal indították, míg a regionális tisztviselők szerint az orosz erők rakétákat és bombákat használtak. 6 civil meghalt, mások megsebesültek, több épület is súlyosan megrongálódott a katonai csapás után.

22:26
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Törölték a rakéta vészjelzést Belgorodban

Az oroszországi Belgorodban és környékén megszüntették a készültséget - jelentette a városi közigazgatás Telegram-csatornája.
A készültség elindításáról szóló üzenet helyi idő szerint 21 óra 38 perckor jelent meg. A riasztást 25 perccel később törölték.

23:00
április 06, 2024
Vágólapra másolva!

Kimerülhet Ukrajna rakétakészlete

Zelenszkij szerint, ha Oroszország továbbra is intenzíven folytatja a nagy hatótávolságú bombázásokat, hamar kimerülhet az ukrán muníció. Bár nyomatékosította, hogy jelenleg van elegendő bevethető tartalékuk, kiemelte: lassan priorizálni kell a megvédendő területeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről