Kiderült, hogy lehettek-e túlélők az iráni elnök lezuhant helikopterén

Vágólapra másolva!
Az Ebrahim Raiszi iráni elnököt szállító helikopter leszállás közben lezuhant. A gépen utazott még Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter is, valamint Kelet-Azerbajdzsán kormányzója és a tartományi székhely, Tebriz egyik vallási vezetője. A mentő- és kutatócsapatok órák óta keresik a lezuhant helikoptert, amivel most sikerült felvenni a kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

Mohsen Mansouri az elnök felelős helyettese elmondása szerint Ebrahim Raiszi helikopterének egyik tisztjével és a személyzet egyik tagjával sikerült felvenni a kapcsolatot. 

Ez azt mutatja, hogy a baleset nem volt súlyos, mert a gépen tartózkodók közül ketten több alkalommal is felvették az embereinkkel a kapcsolatot

– mondta az állami tévének. 

A Vörös Félhold információi szerint 65 csapat keresi a helikoptert, a hatóságok szerint közel állnak hozzá, hogy megtalálják - írja az aljazeera.com

Ahogy azt korábban megírtuk, Irán elnöke, Ebrahim Raiszi vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Aliyev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. 

A helikoptert leszállás közben érte baleset és lezuhant. 

A helikopteren utazott Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter is, valamint Kelet-Azerbajdzsán kormányzója és a tartományi székhely, Tebriz egyik vallási vezetője. Több mentőcsapat is a keresésükre indult kutyákkal és drónokkal felszerelve, de az időjárás, az erős szél és az eső nehezíti a munkájukat. A légi keresést mostanra le is kellett állítani a köd miatt.