Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Pumának és kutyának is nézték már a világ legnagyobb macskáját

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb macskájának tartott Kefir megrémíti az emberek, nem csak a méretével, hanem a tekintetével is. A gazdája előszeretettel oszt meg a macskáról képeket a közösségi oldalán, több kommentelő szerint azonban nem is macska, hanem inkább egy albínó puma.
Vágólapra másolva!

A hatalmasra nőtt, fehér színű Maine Coon fajtájú macska akkor szerzett magának igazán nagy hírnevet, amikor a gazdája, Yulija Minina feltöltött egy képet a közösségi oldalára, amin a kezében tartja az állatot, de alig bírja el. Ezt valaki feltöltötte a Redditre, ahol több kommentelő is azt írta, hogy ijesztő a macska, élőben valószínűleg félnének tőle. 

Többen is azt írtak, hogy előbb gondolnák pumának, hiúznak, vagy valamilyen ritka kutyának. 

Mások szerint a tekintete olyan, mint a Grincsé. Volt olyan kommentelő is, aki szerint Kefirnek nem macskaalomra van szüksége, hanem egy egész homokozóra, hogy elvégezze a dolgát. A kitakarításához pedig kell egy munkagép és egy teherautó. 

A nő 2022-ben kapta ajándékba a macskát, és bevallása szerint nem gondolta volna, hogy ekkorára fog nőni. Elmondása szerint Kefir mindig nyugodtan viselkedik, és ha vendégek jönnek hozzájuk, akkor egyből a középpontban van és hagyja, hogy simogassák - írja a Daily Star

Az Origo korábban megírta, hogy a Puerto Rico történelmi negyedében élő macskapopuláció növekedni kezdett, számuk eléri a 200 darabot is, ezért az eltávolításukról vita folyik. San Juan-i lakosok szerint a macskák hozzátartoznak a látképhez, az intézkedés támogatói szerint a kóbor macskák ürülékétől kell megvédeni a történelmi negyed értékeit. 

Egy nyakörves, vagyis jó eséllyel nem kóbor macska a legjobb helyet találta meg egy kis karomélesítésre: beugrott egy nyitva hagyott kabrió hátsó ülésére, és a bőrkárpitot kezdte jókedvűen, nagy átéléssel szaggatni. Valósággal kaparófának használta a hátsó ülést. 

1600 kilométert utazott Kaliforniába egy macska, miután véletlenül feladták a postai csomaggal együtt az Egyesült Államokban. A macska gazdái a postán akartak feladni egy csomagot Utahból Kaliforniába, de a csomag doboza azonban megtetszett a macskának és beleugrott, így véletlenül a háziállatot is feladták a Kaliforniába tartó csomaggal. Egy héttel később, Kaliforniában találták meg a macskát a dobozban. Szerencsére a nyílásokon keresztül tudott levegőt venni. 

Egy francia házaspár egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, amiért 159 macskát tartottak kegyetlen körülmények között az otthonukban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről