Sárlavina pusztított Angliában, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Meghalt egy ember, miután maga alá temette a sárlavina szerdán Észak-Yorkshire-ben. A heves esőzések miatt figyelmeztetést adtak ki az Egyesült Királyság több területén.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt szerdán délután nem sokkal 13 óra után, maga alá temette egy sárlavina az Észak-Yorkshire-ben található Carlton-in-Clevelandben

 - számolt be róla a Sky News.

Megerősíthetjük, hogy egy ember sajnos meghalt. Lélekben a családdal és a barátokkal vagyunk

- mondta egy rendőr a lapnak.

Sárga figyelmeztetést adtak ki a heves esőzések miatt Anglia közép és északi részére, valamint Wales egy jelentős területére.

"Rengeteg esőre lehet számítani. Sok helyen 30-40 mm csapadék hullhat, néhány helyen akár 60-80 mm is" - magyarázta Alex Burkill meteorológus.

Tavaly több mint száz embernek kellett elhagynia lakóhelyét, miután a Merdovine folyó váratlanul átszakította partjait, és sűrű sárral borította be Bardonecchia városát Olaszországban. Egy délnyugat-guatemalai faluban legalább 27 ember meghalt és 11-en eltűntek egy földcsuszamlás után egy délnyugat-guatemalai faluban. A katasztrófát a heves esőzések idézték elő. Bolíviában 700 áldozatot követelt a természeti katasztrófa, Japánban lakóházakat söpört el a földcsuszamlás.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről