Játszadozott áldozatai holttestével a kolumbiai sorozatgyilkos

Vágólapra másolva!
Az Andok szörnyetegének nevezik azt a férfit, aki több mint 350 kislánnyal végzett, miután megerőszakolta őket. A férfit gyerekkorában egy idegen megerőszakolta, ekkor döntötte el, hogy ő is ugyanezt fogja tenni kislányokkal. Pedro Alonso López éveken keresztül gyilkolt, majd egy váratlan esemény buktatta le. Szörnyű tettei ellenére a gyilkos sosem került a halálsorra, sőt, 20 év után kiszabadult a börtönből.
Vágólapra másolva!

Pedro Alonso López 1948-ben született Tolmiában, Kolumbiában. Lópeznek szörnyű gyerekkora volt, ugyanis anyja prostituáltként dolgozott és emellett nevelte 13 gyerekét, köztük Pedrót, aki a hetedik testvér volt. A fiút az anyja hamar elküldte otthonról. 

López 8 éves volt, mikor anyja észrevette, hogy a fiú nővére melleit fogdossa. Emiatt azonnal el kellett hagynia a családi házat és az utcára került. 

Egy nap, mikor az utcán kéregetett, egy férfi oda lépett hozzá, mondván, hogy segíteni szeretne a szegény fiún. Az idegen férfi otthont, tiszta ruhákat és ételt ígért Lópeznek, aki mindezt elhitte az ismeretlennek. Azonban a férfiről hamar kiderült, hogy átverte a kisfiút, ugyanis ahelyett, hogy befogadta volna őt, egy elhagyott épülethez vitte, ahol egymás után többször megerőszakolta a fiút. Miután végzett, visszavitte Lópezt az utcára ás magára hagyta. 

Ezután a fiú paranoiás lett. Megerőszakolása után csak éjszaka mert kimenni az utcára, nappal különböző helyeken elrejtőzött, miközben rettegve figyelte az idegen arcokat, akik megközelítették a búvóhelyét. 

Ekkor döntötte el, hogy kislányokat fog megerőszakolni. 

Egy évvel később a koldus fiú Bogotába ment, ahol egy amerikai pár befogadta és beíratták egy árváknak létrehozott iskolába. López azonban nem sokáig lehetett boldog új családjával. 12 éves volt, amikor az egyik tanára molesztálni kezdte. Emiatt elszökött az őt befogadó pártól, akiktől pénzt lopott, majd újra az utcára került. 

A fiú, miután újra az utcán élt, lopásbók kezdte fenntartani magát. Autókat tört fel, amiket eladott. Egészen 18 éves koráig élt így, míg a rendőrök el nem kapták és börtönbe nem került. A börtönben a férfire egy négytagú bűnbanda figyelt fel, akik kihasználták, hogy a fiatal férfinél sokkal erősebbek, ezért megerőszakolták. López viszont nem hagyta annyiban, hogy újra szexuálisan bántalmazták. 

Támadói közül három bandataggal végzett. A gyilkosságot önvédelemnek könyvelték el, de ennek ellenére is kapott még néhány év börtönbüntetést

Pedro Alonzo Lopez
A férfi lopás miatt börtönbe került, ahol rabtársai brutálisan megerőszakolták
Fotó: biography.com

López a börtönben rengeteget gondolkodott az addigi életéről és rájött arra, hogy a prostituált anyjára napról napra egyre dühösebb. Ráadásul a cellájában tartott pornó magazinokban lévő nőket az anyjához hasonlította, ezért nőgyűlölővé vált. 

A férfi miután 1978-ban kiszabadult a börtönből, Peruba utazott, ahol fiatal lányokat rabolt el, akiket megerőszakolt, majd végzett velük. A kislányok eltűnése egy helyi férfiakból álló csoportnak is feltűnt, akik tudták, hogy López a pedofil sorozatgyilkos, ezért elkapták a férfit, majd kínozni kezdték, de egy amerikai misszionárius nő éppen arra járt és meggyőzte a bandát, hogy engedjék el Lópezt. A nő megígérte a a férfiaknak, hogy elviszi a gyilkost a rendőrsége, de végül a nő megsajnálta Pedrót és az ecuadori határhoz vitte, ahol elengedte. 

Ecuadorban folytatta, amit Peruban elkezdett. A rendőrségnek ugyan feltűnt, hogy sok fiatal lány tűnik el, de azt gondolták, hogy egy gyerekkereskedő bűnbanda áll az eltűnések mögött. 

Mikor 1980-ban, egy hatalmas árvíz felszínre hozta 4 kislány maradványait, akkor az ecuadori hatóságok rájöttek, hogy nem egy bandával, hanem egy sorozatgyilkossal van dolguk. 

Nem sokkal később Lópezt elkapták, amikor megpróbált elrabolni egy kislányt, de a férfi nem működött együtt a rendőrséggel, ezért a hatóságok egy szokatlan módszert alkalmaztak, hogy szóra bírják a pedofilt.

Pedro Alonso Lopez
A sorozatgyilkos részletesen beszámolt arról, hogyan ölte meg az ártatlan kislányokat
Fotó: Murderpedia

López cellájába egy beépített ügynököt küldtek, aki azt mondta neki, hogy őt is szexuális erőszakért zárták be. A férfi elhitte, hogy a cellatársa bűnöző, ezért beszámolt neki arról, hogy milyen szörnyűségeket tett. 

Elmesélte, mióta elkezdett gyilkolni, nagyjából 350 kislányt ölt meg és mindig ugyanazzal a módszerrel csalta őket magához. Az utcákat járta, majd azoknak a lányoknak, akik tetszettek neki ajándékot ígért és egy előzőleg kiásott sírhoz vitte a 9-12 éves gyerekeket. A sírokban általában már feküdtek holttestek, mikor a férfi odavitte újabb áldozatát. Ott a kislányokat az ölébe vette és úgy tett, mintha az övéi lennének, majd fojtogatni kezdte őket. 

López azt is elmondta a beépített ügynöknek, hogy áldozataival 5-15 perc alatt végzett. Az is előfordult, hogy nem tudta elsőre megölni a lányokat, ezért mindig meggyőződött arról, hogy biztosan meghaltak-e. Egy tükörrel nézte, hogy lélegeznek-e még. Amikor nem sikerült megfojtania őket, akkor felvágta a csuklójukat, vagy elvágta a nyakukat és végig nézte, ahogy elvéreznek. Pedro gyilkolási szokásai közé tartozott az is, hogy mindig nappal ölt. Látni akarta az áldozatai szemeit, ahogy azok fátyolossá vállnak. Ráadásul a pedofilt felizgatta a kislányok haldoklása. Ezért közvetlenül a haláluk előtt megerőszakolta a lányokat. 

A férfi a szörnyű gyerekkora és a rengeteg gyilkosság miatt kezdett megőrülni. 

Gyakran játszott a gyerekek holttestével. Azt gondolta a holttestek a barátai, ezért beszélt hozzájuk és teapartikat tartott velük. Amikor pedig rájuk unt, keresett egy újabb áldozatot

A nyomozók a férfi beszámolója után, nem hitték el, hogy a sorozatgyilkosnak valóban több száz áldozata lenne. Ekkor azonban López beleegyezett, hogy elvezeti a rendőröket a sírokhoz. Mikor a hatóságok oda értek, akkor a sorozatgyilkos egy tömegsírt mutatott a rendőröknek, amiben 53 kislány holttestére bukkantak. Ezután nem vonták kétsége, hogy a férfi valójában egy brutális gyilkos. 

Pedro Alonso Lopez
A férfi elképzelhető, hogy ma is él és gyilkol
Fotó:  Youtube - A&E Biography - Pedro Alonzo Lopez

Mivel Ecuadorban nincs halálbüntetés, ezért a bíróság a férfit börtönbüntetésre ítélte, azonban az áldozatok száméhoz képest egészen csekély büntetést kapott. 

Mindössze 20 évet, ahonnan 1999-ben jó magaviselet miatt kiszabadult. Akkor a rendőrök kivitték a kolumbiai határra, és szabadon engedték.

Mindez úgy történhetett meg, hogy López sosem bánta meg a tetteit, sőt a rendőröknek elmondta, hogyha kiszabadul, akkor tovább fojtatja a gyilkolást. Ennek ellenére a rendőrök abban bíztak, hogy a kolumbiai hatóságok tudnak a férfi ámokfutásáról, így mikor átér a határon, akkor őrizetbe veszik, de ez nem így lett,

 ugyanis azóta semmi biztosat nem lehet tudni az Andok szörnyetegéről.

Néhányan megpróbálták kitalálni, hogy szabadulása után mi történhetett Lópezzel. Sokan úgy gondolják, hogy Kolumbiában elfogták és azóta börtönben van, de ezt cáfolja az, hogy 2002-ben rátaláltak olyan gyerekek holttestére, akiket ugyanolyan módszerrel öltek meg, mint amiket López is alkalmazott. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről