A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Felgyújtottak egy lányiskolát Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Iszlamista fegyveresek felgyújtottak egy lányiskolát Pakisztánban, Észak-Vazirisztán tartományban. A támadásban megsemmisült az iskola berendezése. Ez már a harmadik ilyen eset a hónapban.
Vágólapra másolva!

Egy fegyveres csoport a pakisztáni tálibok egykori fellegvárában, a rossz közbiztonságú Észak-Vazirisztán tartományban felgyújtottak egy lányiskolát. 

A támadásban senki sem sérült meg, de az iskola berendezése teljesen megsemmisült.

Ez már a harmadik ilyen jellegű támadás ebben a hónapban. Május elején két másik lányiskolát is megtámadtak a térségben.

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett a támadások elkövetőjeként, de a hatóságok olyan iszlamista fegyvereseket gyanúsítanak a gyújtogatással, akik 

már évekkel ezelőtt elkezdték támadni a lányiskolákat, mert véleményük szerint a nőknek nem szabad tanulniuk.

Észak-Vazirisztán tartomány a Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű iszlamista milícia korábbi fellegvára, amely a kabuli kormánytól független, de szövetségese az afganisztáni táliboknak, akik 2021 augusztusában magukhoz ragadták ott a hatalmat, miután az amerikai és NATO-erők kivonultak az országból.

Pakisztánban azóta, hogy a TTP 2022 novemberében felmondta a központi kormánnyal kötött tűzszüneti megállapodását, megnőtt a rajtaütéses támadások száma, de ezeknek elsősorban a biztonsági erők tagjai a célpontjai. Ezekért a támadásokért többnyire a TTP-t teszik felelőssé a hatóságok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!