200 beteget kezelt egy magát háziorvosnak kiadó csaló Lipcsében

Vágólapra másolva!
Bizalmasan fordultak egy lipcsei háziorvoshoz a betegei, akiről később kiderült, hogy semmi köze a szakmához, és egy csaló.
Vágólapra másolva!

A 35 éves férfi ellen csalás, testi sértés és tulajdonjoggal való visszaélés miatt emeltek vádat. A férfi több száz beteget kezelt anélkül, hogy képesítése lett volna. A magát orvosnak nevező férfi

2020 júliusától 2021 februárjáig praktizált, annak ellenére, hogy nem volt sem orvosi diplomája, sem doktori címe, sem orvosi gyakorlati engedélye.

A férfinak saját magánrendelője, orvosi felszerelése volt, és még egy mentőszolgálati egységgel is rendelkezett. A férfi számos keresőképtelenségi bizonyítványt és 

receptet állított ki betegeknek, esetlenként közvetlenül adott át gyógyszert, és adott be injekciókat.

A rendőrségen egy 2021 októberében tett bejelentés keltett gyanút, emiatt tartottak ellenőrzést a háziorvos rendelőjében, ekkor derült fény a csalásokra - írja a Bild.

A vád szerint 

27 cég beszállítóit verte át, és 77 ezer eurót (több mint 30 millió forintot) sikkasztott.

A Szászországi Állami Orvosi Szövetség szerint állítólag folytatta az online „praktizálást”, amikor a rendelő már bezárt. A Berlin Kurier szerint a vádlott jelenleg börtönben van, korábban csalásért elítélték.

2022-ben beszámoltunk róla, hogy Szlovákiában egy szakács adta ki magát orvosnak, és okozta több ember halálát azzal, hogy különböző oltásokat adott be az idősek otthonában fekvő betegeknek. Néhány évvel korábban pedig egy férfi lemészárolta a családját, hogy ki ne derüljön, hogy 18 éven át hazudott arról, hogy orvos.

Címlapi képünk illusztráció!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!