Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Kiadták a légiriadót több orosz régióban, Ukrajna nagyszabású rakétatámadást hajtott végre

Ukrajna, Oroszország, háború, orosz-ukrán háború
Az ukrán nemzeti gárda Hartia dandárjának katonája egy D-20 tarackágyúval lövi az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Harkiv térségében 2024. június 10-én
Fotó: MTI/AP/Jevhen Maloletka
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül25 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 840. napjáról.

 

04:38
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

04:47
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétacsapások sorozata Ukrajnában

Oroszország rakétatámadást indított több ukrajnai régió és város ellen, Kijevben és Odesszában is robbanásokról számoltak be - írta a Kyiv Independent. A portál információi szerint a rakétákat az orosz Belgorod térségéből indították  Ukrajna korábban országszerte légiriadót rendelt el, mivel számítottak az orosz rakétatámadásra. 

 

04:55
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Csapás érhette az orosz légvédelmet a Krímben

Robbanásokat hallottak a Krím több városában, valamint az oroszországi Krasznodari Kraj egyik településén június 12-re virradó éjszaka -írta a Kyiv Independent. 

A portál információi szerint helyi idő szerint hajnali 2 óra 47 perc körül robbanásokat hallottak Szevasztopolban, majd közvetlenül ezután a nyugati Jevpatoria és Szakij városokban is. Meg nem erősített jelentések szerint a támadások egyikében megrongálódhatott egy orosz Sz-400-as légvédelmi rendszer. Az ukrán fegyveres erők egyelőre nem erősítették meg a csapás tényét. 

05:31
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Készültségben a lengyel légierő

Az orosz rakétatámadásokról szóló jelentésekre válaszul lengyel és más szövetségesek repülőgépei az ország saját légterének védelmére indultak - közölte a lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága az X-en.

06:19
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint tízezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 5528 fő lépett be, a román-magyar határszakaszon belépők közül 5278 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

A beléptetettek közül a rendőrség 31 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében. (MTI)

07:49
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

60 millió euró drónokra

Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter június 11-én jelentette be, hogy a holland kormány 60 millió eurót (64,4 millió dollárt) biztosít Ukrajna légi és haditengerészeti drónjainak beszerzéséhez és gyártásához.

08:25
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Ukrajna „a mi feltételeink szerint befejezi ezt a háborút”

„Nem adjuk át ezt a háborút a következő generációnak. Véget vetünk neki. Ukrajna és Európa egésze érdekében véget vetünk ennek” – mondta Zelenszkij a német törvényhozóknak. 

09:19
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA Patriotokat küld Ukrajnának

Az Egyesült Államok egy további Patriot rakétarendszert biztosít Ukrajnának – közölték a New York Timesnak június 11-én magas rangú adminisztrációs és katonai tisztviselők. 

09:53
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna lelőtt egy harci repülőgépet

Az ukrán erők a pokrovszki szektorban lelőttek egy orosz Szu-25-ös vadászgépet - írja a Kyiv Independent.

10:56
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország gyakoribb nukleáris gyakorlatokat ígér

Növekedhet a közös nukleáris gyakorlatok száma Oroszország és Fehéroroszország között – mondta Viktor Zavarzin, az Állami Duma Védelmi Bizottságának tagja.

"Véleményem szerint ezeknek a gyakorlatoknak a gyakorisága növekedhet. Nem ijesztgetünk senkit, hanem arról beszélünk, hogy mindent a végletekig tökéletesíteni kell" - mondta Zavarzin.

Június 11-én az orosz védelmi minisztérium bejelentette a nem stratégiai nukleáris erők hadgyakorlatának második szakaszát Fehéroroszországgal közösen. A képzés során szóba került a két ország haderejének a nem stratégiai (taktikai) nukleáris fegyverek harci alkalmazására való felkészítésének kérdése. A védelmi minisztérium pontosította, hogy a gyakorlatokat az uniós állam szuverenitásának és területi integritásának biztosítása érdekében hajtják végre.

12:11
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Nagyszabású segélycsomag Ukrajnának

Segélycsomagot kap Ukrajna a G7-országoktól – írja a Deutsche Welle (DW) .

Egy magas rangú EU-tisztviselő elmondta, hogy Ukrajna számára készült egy segélycsomag, amelyet június 13-án jelentenek be. Mint a forrás jelezte, Ukrajnának 50 milliárd dolláros kölcsönt folyósítanak, melyet az Orosz Föderáció befagyasztott vagyonából származó becsült bevétel fedez. Kijev ezeket az alapokat az ország helyreállítására fordíthatja majd.

Korábban ismertté vált, hogy a közeljövőben az Egyesült Államok újabb szankciókat jelent be Oroszország ellen. A korlátozások olyan szervezeteket érintenek, amelyek segítik Moszkvát külföldi termékek vásárlásában. A Fehér Ház megjegyezte, hogy ezek a pénzügyi közvetítők végső soron nehezebben tudják majd támogatni az orosz védelmi ipari bázist.

13:21
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna aknákat szórt szét Belgorodnál

Az Ukrán Fegyveres Erők gyalogsági aknákat szórtak szét Belgorod régiójának tíz kilométeres határzónájában – jelentette Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegram csatornáján.

Gladkov felszólította a lakosságot, ha bármi „veszélyes”, katonai lövedékhez hasonló tárgyat találnak, ne közelítsék meg őket, hanem azonnal hívják a rendőrséget vagy más speciális szolgálatokat.

14:11
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij ijesztő híreket kapott Harkovról

Az orosz csapatok az ukrán fegyveres erők fellépése ellenére tartják a helyzetet Harkov irányában – mondta Alekszandr Merkurisz brit szakértő YouTube-blogjában.
„Annak ellenére, hogy az elmúlt héten hallottunk arról, hogy az ukrán csapatok ellentámadást indítottak Harkov térségében, ez a valóságban még nem történt meg. Sőt ellenkezőleg, az oroszok fenntartják a kezdeményezést (…) Úgy tűnik, az ukránok továbbra is erősítést küldenek Harkov környékére, de „az oroszok teljes fölényben vannak” – jegyezte meg Merkurisz.

Az ukrán hadsereg a konfliktus jelenlegi szakaszában egyszerűen nem képes fenntartható offenzív műveletekre – tette hozzá a szakértő.

15:02
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Zsoldosok a Dnyeperen

Az orosz hadsereg összecsapott a Dnyeper ártéri szigetein a Kijevért harcoló lengyel és grúz zsoldosokkal – mondta a RIA Novosztyinak az orosz fegyveres erők Dnyepr csapatának „Malaya” hívójelű harcosa.

Az orosz hírszerző tiszt szerint mivel a modern ukrán újoncok harci kiképzése és morálja nem teszi lehetővé összetett harci feladatok végrehajtását, ezért a kijevi parancsnokság komoly műveleteket bíz zsoldosokra.

 

15:35
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna Donyecket támadta

Az ukrán csapatok reggel Donyeck Petrovszkij és Kirovszkij kerületét lőtték – közölte a DPR képviseleti irodája a Telegram csatornáján.

16:08
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Luhanszk nagy része orosz ellenőrzés alatt

Az orosz erők Kupjanszk irányú előrenyomulása és Artemovka falu felszabadítása csökkentette az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) ellenőrzése alatt álló területek számát. Andrej Marocsko katonai szakértő elmondta a TASS-nak, hogy az ukrán csapatok jelenleg a köztársaság területének legfeljebb 2%-át tartják ellenőrzésük alatt. Marocsko pontosította, hogy a Luhanszki Népköztársaság (LPR) területe Krasznolimanszk irányában és Liszicsanszk térségében továbbra is az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt áll.

16:43
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétatámadás érte Szevasztopolt

Ukrajna rakétákkal támadta Szevasztopolt. A légvédelmi rendszerek hatástalanították a rakétákat – jelentette be Mihail Razvozsajev város kormányzója. Később Razvozsajev a Telegramon arról számolt be, hogy a rakétatámadás visszaverése befejeződött és rakétadarabok hullottak le a városban, de nem keletkeztek károk és nem sérült meg senki. A város vezetője tisztázta, hogy minden légi célpont megsemmisült, a legtöbb rakétát a Fekete-tenger felett lőtték le. A rakéták típusát még vizsgálják.

17:51
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

A Rheinmetall Lynx-eket gyárt Ukrajnának

A német Rheinmetall fegyvergyártó cég és az ukrán kormány a berlini Ukrajna helyreállítási konferencián megállapodott abban, hogy még idén megkezdik a modern Lynx páncélozott járművek gyártását Ukrajnában – erősítették meg a tisztviselők június 12-én a sajtónak.

18:14
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Energetikai létesítmény sérült meg Szumiban

Egy energetikai létesítmény megsérült Szumiban egy orosz dróntámadás következtében június 12-én éjjel, 14 település áram nélkül maradt - közölte az Ukrenergo.

18:53
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Norvég légvédelmi támogatás

Norvégia 257 millió dollárt (93 milliárd forint) szán Ukrajna légvédelmének megerősítésére. A norvég külügyminisztérium közölte, hogy ebből az összegből 134 millió dollárt csak Patriot rakéták beszerzésére fordítanak majd​.

19:40
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Az USA keresztbe akar tenni az oroszoknak

Az Egyesült Államok hamarosan be fogja jelenteni az Oroszország elleni szankciók kibővítését, amelynek célja, hogy elvágja az orosz hadiipar félvezető-ellátását - jelentette a Bloomberg.

20:17
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Katonai hírszerzés: két orosz repülőgépet ért találat - fotó

Most már elmondhatjuk, hogy egy orosz Szu-57-es repülőgép jelentős károkat szenvedett, a másik pedig könnyebben megsérült, és talán helyreállítható

 - mondta Andrij Juszov, szóvivő.

20:59
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Fontos bejelentést tett Dánia

Ukrajna még a nyáron megkapja az első F-16-osokat Dániától - közölte a holland védelmi minisztérium vezetője.

21:13
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Ilyen csúcsmodern vadászgépeket robbantott fel Ukrajna - fotó

Ukrajna azt állítja, hogy első ízben tett tönkre legalább egy, de lehet, hogy két ötödik generációs Szu-57-es orosz vadászgépet. A Szu-57-es Oroszország legmodernebb vadászrepülőgépe, amelyből csak néhány darab áll szolgálatban az Orosz Légierőnél. 

21:41
június 12, 2024
Vágólapra másolva!

Külföldi tőke érkezik Ukrajnába, az energiahálózat a célpont

Az Ukrenergo, az Ukrhydroenergo és az Ukrnafta 300 millió eurót (118 milliárd forint) kap az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD) Ukrajna energiabiztonságának növelése érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről