Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kiadták a légiriadót több orosz régióban, Ukrajna nagyszabású rakétatámadást hajtott végre

Események

háború, béke, ukrajna
Drónvadász ukrán katona egy német Gepard légvédelmi löveg mellett
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül27 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 836. napjáról.

 

06:10
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt tegnap

Az orosz-ukrán háború tegnapi történéseinek legfontosabb híreit itt találja. 

06:12
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán aknavetős egységet semmisítettek meg az oroszok

A „Nyugat” haderőcsoporthoz tartozó gárdista páncélos hadsereg tüzérsége megsemmisített egy ukrán aknavetős egységet, amely az orosz fegyveres erők előretolt állásait lőtte - írta a RIA Novoszty az orosz védelmi minisztérium közlése nyomán.

 

06:16
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Légi célpontokat lőttek le az oroszok

Az orosz légvédelmi erők több ukrán légi célpontot lőttek le Belgorodnál - írta a RIA Novoszty, Belgorod régió kormányzójának tájékoztatása nyomán. 

07:01
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Rálőttek az ukrajnai Kupjanszk volt polgármesterére, válságos az állapota

A háború első napjaiban Oroszországba disszidált volt kupjanszki polgármestert Belgorod megyében, a háza előtt próbálták agyonlőni - közölte az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatósága. A tárca állítása szerint a háború kitörése után Gennagyij Matsegora önként kezdett együttműködni Oroszországgal. Az ukrán főügyészség 2022 februárjának végén hazaárulással, valamint Ukrajna területi integritásának megsértésével vádolta meg.

07:39
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Drónt lőttek le az oroszok

Az orosz légvédelmi rendszerek szombat este megsemmisítettek egy ukrán drónt a Brjanszki terület felett - írta a RIA Novoszty az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatára hivatkozva. 

08:33
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Csaknem tizenháromezren érkeztek Ukrajnából szombaton

Az ukrán-magyar határszakaszon 6790-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6205-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t. Közleményük szerint a beléptetettek közül a rendőrség 38 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - írták.

10:45
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán csapás ért egy asztraháni repülőteret

Ukrajna eltalált egy orosz Szu-57-es repülőgépet – közölte a katonai hírszerzés. A hírek szerint a repülőgép megsérült, miután a dél-oroszországi Asztrahán régióban, a frontvonaltól 589 kilométerre lévő Akhtubinszk repülőterére mért csapást Ukrajna.

11:18
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Szumit támadta

Az orosz erők a nap folyamán 26 támadást indítottak Szumi ellen, ahol 11 településre mértek csapást – jelentette a regionális adminisztráció június 8-án. Áldozatokról nem számoltak be. 

12:11
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Odesszában

Robbanások történtek Odessza régiójában – számolt be a TSN csatorna a Telegram csatornáján.

A robbanások előtt légiriadó volt érvényben a régióban.

12:58
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország Nyikolajevet támadta

Robbanás történt Nyikolajevben – számolt be a Public a Telegram csatornán.

Az Ukrajna Digitális Átalakítási Minisztériumának online térképe szerint jelenleg légiriadót jelentettek be Harkov régióban. A régió egész területén kijárási tilalom van érvényben.

13:48
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Németország nem támogatja Macron koalíciós elképzeléseit

A német kormány nem támogatja Emmanuel Macron francia elnök azon elképzelését, hogy koalíciót hozzanak létre az Európai Unióban azért, hogy közösen küldjenek oktatókat Ukrajnába – számolt be a Welt am Sonntag című újság.

A lap szerint a múlt héten a francia fegyveres erők vezérkari főnöke, Thierry Burckhardt levelet küldött az Egyesült Államoknak és mintegy 10 európai országnak, köztük Nagy-Britanniának, Lengyelországnak, Hollandiának, három balti országnak, Dániának és Svédországban, amelyben felkérte az illetékes kormányokat, hogy vegyenek részt az ukrajnai kiképzési missziókban. Párizs ugyanakkor figyelmen kívül hagyta a német kormányt: a német védelmi minisztériumhoz nem érkezett meg a meghívólevél. A Németországban kormányzó Traffic Light-koalíció (SPD, Zöldek, FDP) az elmúlt hetekben a brüsszeli belső megbeszéléseken többször is világossá tette, hogy a német hadsereg nem vesz részt a kiképzési küldetésben. 

15:15
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Rakétariadót jelentettek Belgorodban

Belgorodban és a belgorodi régióban rakétafigyelmeztető szirénát indítottak, és arra kérték a lakosságot, hogy menjenek menhelyre - számolt be a Sürgősségi Helyzetek Minisztériuma.

16:08
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Több robbanás történt Poltava régiójában

A poltavai Mirgorodban egy sor robbanást hallottak – számolt be a Strana című ukrán kiadván.

Légiriadó van érvényben Ukrajna Poltava, Szumi, Harkov és Csernyihiv régiójában is.

Korábban az orosz védelmi minisztérium többször is beszámolt a Mirgorodon belül található katonai repülőtér elleni támadásokról. Nikolaev földalatti koordinátora, Szergej Lebegyev szerint az ukrán fegyveres erők a repülőteret a Zaporizzsja régió és a krími irányú támadásokra használták. A légibázison kívül a pilóták kiképző központja, a kifutópályák mellett raktárak és egy szállító vállalkozás található.
 

16:45
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz légvédelem lelőtt egy ukrán helikoptert

Az orosz légvédelmi rendszerek lelőtték az ukrán légierő másik Mi-8-as helikopterét - közölte újságírókkal az orosz védelmi minisztérium.

Hogy ez pontosan hol történt, az nincs meghatározva. Ezen kívül a légvédelmi rendszerek 66 ukrán drónt és 13 HIMARS rakétát fogtak el az elmúlt 24 órában .
 

17:24
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna ismét Belgorodot támadta

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) támadásokat hajtottak végre Belgorod térségében – jelentette be a régió vezetője, Vjacseszlav Gladkov ezt a Telegramon.

Az ukrán csapatok rakétákkal lőtték a térséget, és drónokkal is támadták azt. 

Az orosz-ukrán határ melletti Sebekino várost ért csapások következtében két busz és egy autó megsérült. Murom községben két magánház is megrongálódott egy robbantás következtében.

háború, béke, ukrajna
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / 

Június 9-én reggel az Ukrán Fegyveres Erők kombinált légicsapást kíséreltek meg a belgorodi régió ellen, amelyben drónok és rakéták egyaránt részt vettek. 

A légvédelmi erők két drónt és egy Neptune-MD rakétát semmisítettek meg.

17:58
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Légiriadó Ukrajnában

Légiriadót hirdettek Ukrajna öt északkeleti régiójában. A szirénák 20 percig működtek Kirovohrad, Poltava, Szumi, Cserkaszi és Csernyihiv régiókban. 

A figyelmeztetés továbbra is érvényben van Harkov térségében.

rakéta, bomba, háború, katona, tank
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Dmytro Smolienko/Ukrinform/NurPhoto

 

18:40
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Drón Belgorod felett

A légvédelem lelőtt egy ukrán drónt a belgorod régió felett – számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegramon.

19:13
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország már novemberre elérheti Kijevet

Nyugaton aggódnak amiatt, hogy az orosz csapatok novemberig elérik Kijevet – mondta Vincent Deporte nyugalmazott francia tábornok és a párizsi Politikai Tanulmányok Intézetének professzora a France Info rádióban.

A tábornok szerint a győzelem dinamikája most Oroszország oldalán áll, és ez szembesíti a Nyugatot azzal, hogy mielőbb katonai segítséget kell nyújtani, hogy az ukrán fegyveres erők megtarthassák pozícióikat.

Deporte szerint a Nyugat jelenlegi válságkezelési módja katasztrófához vezet. A Nyugat passzív álláspontot foglalt el a konfliktusban, ezért komolyabb védelmi stratégiára kell áttérni – tette hozzá a tábornok.

19:43
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanóanyag hullott egy mentőautóra

Egy orosz drón robbanóanyagot dobott egy mentőautóra Herszonban, két ember megsebesült – jelentette Olekszandr Prokudin, Herszon megye kormányzója.

20:18
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán áramszolgáltató törölte az áramszünetre figyelmeztető bejelentését

Az Ukrenergo a Telegramon bejelentette, hogy vasárnap törölték az áramszünetekre figyelmeztető riasztásokat az országban. A DTEK ukrán energetikai holding viszont a Telegram csatornájában megjegyezte, hogy továbbra is rendkívül feszült a helyzet az energiaellátásban. 

Kérjük, takarékoskodjanak az árammal 

– fordultak az előfizetőkhöz a cég képviselői.

20:50
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

A nyugati országok elérték a konfrontáció legmagasabb fokát

Ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a SPIEF-en mondta, a nyugati országok már elérték a konfrontáció legmagasabb fokát, teljesen lerombolják a nemzetközi kapcsolatokat és aláássák a nemzetközi biztonságot. 

Ukrajna fegyverszállítása az Oroszország elleni háborúban való közvetlen részvételük. 

Ilyen helyzetben Moszkva fenntartja magának a jogot, hogy hasonló módon járjon el, beleértve a nagy hatótávolságú fegyverek szállítását a nyomás alatt álló országok számára – hangsúlyozta az elnök.

22:00
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Áttörés az észak-nyugati körzetben

Az orosz hadsereg áttörést ért el a Csasziv Jarnál – mondta Alexander Merkouris brit szakértő a YouTube -on. 

Csasziv Jar középső részén és keleti frontján az oroszok jelentős áttörést értek el

 – állítja az elemző. Az elemző szerint még ukrán források is megerősítik az orosz csapatok sikereit a térségben.

22:50
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán hadsereg megsemmisített egy orosz vadászgépet

Az ukrán hadsereg első ízben semmisített meg Szu-57 típusú, újgenerációs vadászgépet egy oroszországi támaszponton - közölte vasárnap az ukrán katonai hírszerzési ügynökség (HUR). Az ukrán katonai hírszerzés közleménye szerint a gép az Asztraháni területen fekvő Ahtubinszk repülőterén parkolt, az ukrán-orosz frontvonaltól 589 kilométerre.

23:33
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Lavrov: Nem igaz, hogy nincsenek francia kiképzők Ukrajnában

Nem igaz, hogy nincsnek francia katonai kiképzők Ukrajnában 

- jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 orosz tévécsatorna vasárnapi műsorában.

00:03
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Az ukrán sajtó robbanásokról számolt be Harkovban

A lakosok robbanásokat hallottak Harkovban több régiójában a légiriadó után. A „Public” ukrán tévécsatorna erről június 9-én, pénteken délután számolt be.

Robbanások sorozata történt Harkovban

 – áll a TV-csatorna Telegram csatornájának üzenetében. Az ukrán digitális minisztérium online térképe szerint a légiriadó Harkov régióban több órán át tartott.

01:12
június 09, 2024
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt egy ukrán kamikaze dróntámadásban Donyeckben

Egy ember meghalt, amikor Donyeckben egy ukrán drónról ledobtak egy robbanótárgyat. A város polgármestere, Alekszej Kulemzin ezt június 9-én jelentette be.

Egy ellenséges kamikaze drón lőszert dobott le a körzetben, egy idős férfi meghalt

 – írta a Telegram csatornán.

Reggel egy hasonló támadás során megsérült egy 1971-ben született férfi is, aki épp az autóját vezette. Súlyos sérülésekkel került kórházba.

04:21
június 10, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről