Több strandoló is súlyosan megsérült egy brutális cápatámadásban

Vágólapra másolva!
Három ember súlyosan megsérült egy példátlan cápatámadásban Floridában. Két állat támadt egymás után alig két óra különbséggel az emberekre, az egyik nőnek amputálni kellett a karját.
Vágólapra másolva!

Az egyik nő olyan súlyosan megsérült, hogy amputálni kellett a karját. A másik két tizenéves lány a végtagjaik sérültek meg.

A floridai Watlon megye strandjainál a fürdőzőket felszólították, hogy óvakodjanak a cápáktól, miután június 7-én, pénteken délután egy nőt megsebesített egy cápa.

Jelentős sérülést szenvedett a felsőtestén és kritikus állapotban vitték egy közeli kórházba. A karjának egy részét amputálni kellett.

cápa
Képünk illusztráció!
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Kevesebb mint két órával később a mentőket a közeli Seagrove Beach területére hívták, ahol két tizenéves lányt harapott meg egy cápa. Mindkét tinédzser súlyos sérüléseket szenvedett a karján és a lábán.

Mindkét támadás a víz sekély részén történt, ami nagyon ritkán fordul elő.

Piros zászlókat tűztek ki, hogy figyelmeztessék az úszókat, hogy maradjanak távol a víztől. A nyomozók rendkívül szokatlannak nevezték az ugyanazon a napon egymás után elkövetett cápatámadásokat.

cápa
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Az ilyen típusú incidensek nagyon szokatlanok, és rendkívül szokatlan, hogy kettő is megtörténjen ugyanazon a délutánon, egymáshoz közeli területen

- mondta egy szakértő.

Michael Adkinson, Walton megye seriffje dicsérte a strandolók gyors reakcióját az első támadás helyszínén. Emlékeztette a lakosságot az óceánban való úszás kockázataira is - írta a Daily Star.

Képünk illusztráció!
Fotó: Cultura Creative via AFP / Sharks swimming in sea, Socorro, Baja California 

Elképesztő cápatámadás történt a tengeren tavaly is: kiharapta a hajó orrát az állat, öt ember volt rajta.

Egy népszerű kaliforniai strandot zártak le a hatóságok cápatámadás miatt egy hete is. A sportolók a vízben edzettek, amikor egy cápa rátámadt egyikükre. A férfi három harapásnyommal került kórházba. A menorcai tengerparton megtiltották a turistáknak, hogy a tengerbe menjenek, ugyanis nagy veszély leselkedett rájuk.

Cápa tartja rettegésben a fürdőzőket egy népszerű spanyol strandon is. Cápa cserkészett be egy férfit és egy kisgyereket is, a vérfagyasztó videó gyorsan terjedt el az interneten.

Brutális cápatámadás történt Dél-Ausztráliában is decemberben. Egy fiatal, tinédzserkorú személy esett áldozatául a dél-ausztráliai York-félsziget partvidékén történt véres támadásnak. Az áldozat holttestét a vízben sodródva találták meg. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről