Egy afgán migráns megölt egy embert, majd fociszurkolókra támadt Németországban

késelés, illusztráció,
Silhouette of criminal hand holding knife indoors. Closeup unknown man attacking with dagger in floodlight background. Unrecognizable male arm raising with weapon in darkness. Crime concept.
Fotó: Shutterstock/Depiction Images
Vágólapra másolva!
Egy 27 éves afgán bevándorló péntek este leszúrt egy 23 éves férfit Wolmirstedtben. Ezután egy Eb-t néző privát kerti parti tagjait is megtámadta, hárman megsérültek.
Vágólapra másolva!

A 23 éves áldozat azonnal meghalt, a másik helyszínen egy 50 éves nő, egy 56 éves férfi és egy 75 éves férfi megsérült. A támadó ezután elmenekült a helyszínről - számolt be a történtekről a Zeit Online.

A kihívott rendőrök a közelben megtalálták, a támadó erre rájuk rontott. Végül lelőtték a férfit. A német lap információi szerint két lövés dördült el. A rendőrség közlése szerint a férfi később a kórházban belehalt a lőtt sebekbe.

Szász-Anhalt tartomány belügyminisztere, Tamara Zieschang elítélte a történteket. A két héttel ezelőtti mannheimi késelés óta komoly társadalmi vita zajlik arról, hogy miként kezeljék az iszlamistákat. Mint ismert, a 25 éves afgán hat embert sebesített meg Mannheim piacterén, a helyszínre siető rendőrt nyakon és fejen szúrta, a 29 éves rendőr a kórházban meghalt. Ma Hamburgban érte a rendőröket késes támadás a mai meccs helyszínének a közelében.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről