Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Újabb ember halt meg az érsekújvári vonatbaleset miatt

Vágólapra másolva!
Hétre emelkedett a szlovákiai súlyos vasúti baleset halálos áldozatainak száma, miután a kórházban az egyik sérült meghalt - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a mentőszolgálat operációs központjának (OSZZS) közlésére hivatkozva pénteken.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, súlyos vonatbaleset történt csütörtökön a szlovákiai Érsekújvár mellett, ahol egy vonat ütközött egy busszal. 

Most kiderült, hogy a halálos áldozatok száma hétre emelkedett.

A szerencsétlenségnek, amely egy vasúti átkelőnél történt csütörtökön, további öt sérültje van. A mozdonyvezetőt és az autóbusz sofőrjét is kórházba szállították, állapotukról nem adtak tájékoztatást.

Az áldozatok a buszon tartózkodtak a baleset idején, a vonat utasai közül nem sérült meg senki.

A balesetben összetört busz - Fotó: Handout / Police of Slovak Republic / AFP

A baleset az EC 279 járatszámú, Prágából Budapestre tartó nemzetközi EuroCity járattal történt, egy sorompókkal és szemaforral is ellátott vasúti átkelőnél. A szlovák hatóságok közlése szerint egyelőre vizsgálat tárgyát képezi, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e. Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes pénteken a tragédia okainak gyors kivizsgálására szólított fel.

Szijjártó Péter részvétét nyilvánította szlovák kollégájának az érsekújvári vasúti baleset kapcsán.

Korábban azt is írtuk, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel közölte, hogy 

a jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai balesetnek, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket.

Paczolay Máté hangsúlyozta, a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal.

Nem ez az első vonattal kapcsolatos tragédia idén Szlovákiában. Februárban arról írtunk, hogy kinyílt egy mozgásban lévő gyorsvonat ajtaja, és kizuhant egy 22 éves férfi a vonatból. A férfi a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Idén januárban valószínűleg meghibásodás miatt a liptószentmiklósi állomás közelében tűz keletkezett a Pozsonyból Kassára tartó gyorsvonaton. A mozdony gépháza gyulladt ki, de szerencsére senki nem sérült meg. Emellett több halálos vonatgázolás is történt az országban: májusban egy 16 éves fiút gázolt halálra a vonat Nyitra egyik lakótelepén, míg áprilisban a vasúti síneken sétált át egy 63 éves férfi egy szlovákiai vasútállomás közelében. A férfi feltehetően nem vette észre a közeledő tehervonatot, és a vonat elé sétált.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről