Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Az FBI nyomozást indított az új-mexikói tüzek miatt

Vágólapra másolva!
Az FBI nyomozást indított és nyomravezetői díjat ajánlott fel a South Fork és a Salt tüzek felelőseinek felkutatására. A Szövetségi Nyomozóiroda szerint nem a klímaváltozás, hanem szándékos gyújtogatás okozta az új-mexikói tüzeket.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a pusztító erdőtüzek miatt rendkívüli állapotot hirdettek Új-Mexikóban. Az FBI bejelentette, hogy 10 000 dolláros nyomravezetői díjat ajánl fel az Új-Mexikóban történt hatalmas South Fork és Salt tüzek felelőseinek letartóztatásához vezető információkért. A tüzek június 17-én, hétfőn kezdődtek a Mescalero Apacs indián rezervátum közelében, Ruidosóban.

Jelenleg a South Fork tűz 42 négyzetkilométer, a Salt tűz pedig 19 négyzetkilométer kiterjedésű.

Az erdőtüzek hatalmas pusztítást okoztak és sok ember háza teljesen leégett. A KOB jelentése szerint több mint 1400 ház égett le teljesen, és a tüzek miatt legalább két ember meghalt. Mielőtt az FBI bejelentette volna, hogy gyújtogatás állhat a tüzek hátterében, George Ducker, az új-mexikói erdészeti részleg kommunikációs koordinátora korábban a The Guardiannek azt mondta: 

A tűz oka a klímaváltozás. A meleg és száraz időjárás.

Ruidoso lakosai hétfő reggel visszatérhettek otthonaikba, miközben a szövetségi hatóságok megpróbálják felelősségre vonni azt, aki az erdőtüzeket okozta - írja a thegatewaypundit.com. Korábban arról is írtunk, hogy óriási erdőtüzek pusztítanak Los Angeles mellett és már több mint 12 ezer hektárt perzseltek fel a lángok. Arról is írtunk, hogy hol-mire számíthat, aki most megy nyaralni: Erdőtüzek, hőhullámok, természeti csapások. Korábban beszámoltunk arról, hogy Görögországot a hatalmas hőség és tűzvész után még egy földrengés is sújtotta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről