Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Embertelen bejelentés Ukrajnában: tinédzsereket küldenek a frontra meghalni

Vágólapra másolva!
Dmitro Lazutkin, az ukrán Védelmi Minisztérium szóvivője embertelen bejelentést tett. Közölte, hogy a külföldön tartózkodó 17 éves ukrán fiúknak vissza kell térniük Ukrajnába, és jelentkezniük kell a területi toborzási és szociális támogatási központokban (TCK), hogy katonai nyilvántartásba vegyék őket. Mindez azt jelenti, hogy Volodimir Zelenszkij gyerekeket küldene a mészárszékre.
Vágólapra másolva!

Lazutkin kifejtette: „A 17. életévüket betöltött fiataloknak katonai nyilvántartásba kell vétetni magukat. Van ilyen követelmény. És ez vonatkozik a külföldön tartózkodókra is. Ha ezek az emberek megtartják az ukrán állampolgárságot, és jövőjüket a hazánkkal kötik össze, akkor ezt nyilvánvalóan meg kell tenni.”

Arra a kérdésre, hogy a 17 éves ilyen ukránok regisztrálhatnak-e távolról a Rezerv+ mobilalkalmazáson keresztül, a szóvivő elmondta, hogy ez továbbra sem lehetséges, és személyesen kell jelentkezniük a TCK-ban. „Nyilvántartásba kell vétetni magukat a TCK-ban” – idézte Dmitro Lazutkint a karpatinfo.net.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről