A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hackertámadás miatt rengeteg műtétet halasztanak el az Egyesült Királyságban

Vágólapra másolva!
Több brit kórház kénytelen volt lemondani a műtéteit és a vérátömlesztéseket, miután az informatikai rendszerüket támadás érte.
Vágólapra másolva!

Hatalmas a pánik az Egyesült Királyságban. A kórházaknak le kellett mondani a nagyobb műtéteiket és a vérátömlesztéseket, miután az informatikai rendszerüket támadás érte

- írta meg a The Sun. A betegeknek heteket kell várniuk a beavatkozásokra, beleértve a vérátömlesztést is. Állítólag a londoni Guy's, St Thomas és King's College kórházakat érte támadás. A hírek szerint a Royal Bromptonnak és Harefieldnek is le kellett mondania a műtéteit. 

A Synnovis informatikai cég, ami a brit kórházak laborjait szolgálja ki, egy e-mailben erősítette meg a személyzetnek, hogy hackertámadás érte a rendszerüket. A kórházak elnézést kértek a fennakadásokért, mint mondták, dolgoznak a megoldáson. Nem tudják, hogy ez időben mennyi kiesést jelent. 

Ez nagy hatással van a munkánkra, különösen a vérátömlesztésekre. Néhány tevékenységet rövid időn belül törölni kellett vagy máshová irányítani a pácienseket.

"Tudjuk, hogy ez felzaklatja az érintett betegeket és a hozzátartozókat. Nagyon sajnáljuk a történteket, folyamatosan tájékoztatjuk önöket a fejleményekről" - nyilatkozták.

Barcelona egyik legnagyobb kórházát érte zsarolóvírusos kibertámadás érte, ami megbénította a központi számítógépes rendszert. A hackertámadás miatt 150 nem sürgős műtétet és megközelítőleg 3000 vizsgálatot kellett későbbre halasztani. Ugyanez megtörtént az Egyesült Államokban és Franciaországban is. Hackerek Új-Zéland Waikato régiójának kórházait megcélozva tártak a nyilvánosság elé szenzitív és magánjellegű egészségügyi adatokat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!