A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt egy csecsemő, miután órákig a forró kocsiban hagyták

Vágólapra másolva!
Egy két hónapos kislány tragikusan meghalt, miután több órán át egy forró autóban hagyták San Diegóban. A seriffhivatal vizsgálja az esetet.
Vágólapra másolva!

Június 13-án dél körül egy családtag hívta a segélyhívót, miután felfedezte a kislányt a járműben. A csecsemőre eszméletlenül találtak rá, miután több órán át egyedül maradt egy terepjáróban.

A mentőszolgálat munkatársai a kisbabát kórházba szállították, ahol később halottnak nyilvánították.

A csecsemő nevét nem hozták nyilvánosságra.

A rendőrség felhívást intézett a szülőkhöz, hogy a gyermeket egyedül hagyni az autóban illegális, függetlenül attól, hogy a motor jár-e vagy sem, és hogy kétszer is gondolják meg, mielőtt elhagyják autójukat, mivel a nyári hőmérséklet továbbra is nagyon magas.

A szakértők szerint a járművek belsejében a hőmérséklet percek alatt elérheti a kinti hőmérséklet dupláját is.

Egy szomszéd azt mondta, hogy látta, amikor a mentőszolgálat munkatársai megérkeztek a Settle Road 10000-es tömbjében lévő házhoz.

Egy percig, talán két percig voltak bent. Aztán elmentek, úgyhogy tudtuk, hogy valami rossz történt.

csecsemőkocsi
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / AFP or licensors/Ed JONES /

A No Heat Stroke nevű érdekvédelmi csoport honlapja szerint 1998 óta 972 gyermek halt meg forró autóban hőguta miatt. Ebből 56 Kalifornia államban történt.

A gyermek szülei ellen egyelőre nem emeltek vádat - írta a Daily Mail.

Sok a felelőtlen szülő

Márciusban beszámoltunk arról, hogy egy négyéves kislány meghalt, miután az apja az autóban hagyta. A négyéves Izzi Gil de Oliveira-t óvodába kellett volna vinni, de apja még azt is elfelejtette, hogy lánya a kocsiban van. A kislányt holtan találták a kocsiban. A lány apja önként feladta magát a rendőrségen. Azt mondta, egyszerűen elfelejtette, hogy a lánya a kocsiban maradt.

Tavaly nyáron meghalt egy kétéves kislány egy felforrósodott autóban Floridában. Többfajta drogot is találtak a házaspárnál, akik 14 órára bezárták és magára hagyták a 2 éves kislányukat.

Egy 37 éves német férfi tavaly június 21-én a kocsijában hagyta a mindössze 18 hónapos gyermekét a közel harminc fokos kánikulában Gießen városában. Az apa délután ért vissza az autójához, de a gyerek ekkor már halott volt.

Május 24-én egy gyerek nevelőanyja munkába ment egy kórházba, majd elfelejtette, hogy a csecsemő a járműben van, aki így a forró kocsiban maradt és meghalt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!