Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megrázó brit vélemény: a Nyugat provokálta a háborút

Nigel Farage, Nigel Paul Farage, angol politikus, NigelPaulFarage, NigelFarage,  brit konzervatív politikus
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A konzervatív brit politikus, Nigel Farage úgy véli, hogy a NATO és Brüsszel megakadályozhatta volna az orosz-ukrán konfliktust, sőt mi több ő már 2014-ben figyelmeztette erre az EU-t. A reform UK párt vezetője szerint azonban kétségtelenül Putyin hibája, hogy jelenleg háború dúl.
Vágólapra másolva!

Nigel Farage brit konzervatív politikus nagyinterjút adott a BBC brit közmédiának, a beszélgetés egy pontján pedig megnevezte az orosz–ukrán háború kirobbanásáért felelős erőket. A Reform UK párt vezére azt mondta, hogy természetesen Vlagyimir Putyin orosz elnök hibája az, hogy Európában most háború dúl - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a Nyugat volt az, amely kiprovokálta az orosz inváziót. Szerinte az Európai Unió és a NATO bővítése okot adott arra, hogy Putyin azt mondja az orosz népnek, hogy a Nyugat eljön értük.

"Egyike vagyok azon keveseknek, akik következetesen és őszintén nyilatkoznak az orosz–ukrán háborúról.

Putyin hibázott, amikor megszállt egy szuverén nemzetet, az Európai Unió pedig hibázott, amikor kelet felé terjeszkedett. Minél előbb felismerjük ezt, annál közelebb kerülünk a háború befejezéséhez és a béke megteremtéséhez.

- véli a politikus.

Nigel Farage, Nigel Paul Farage, angol politikus, NigelPaulFarage, NigelFarage,  brit konzervatív politikus
Nigel Farage. Fotó: AFP 

A szuverenista politikust nemrég leöntötték az utcán. Éppen egy pubból távozott, ahol képviselőjelöltként indul, amikor egy szürke kapucnis pulóvert viselő fiatal nő előbb leöntötte italával, majd a poharat is hozzávágta 

Farage ledöbbent, amikor a folyadék az arcába csapódott, a csapata azonnal elrángatta a helyszínről. Az essexi rendőrség közölte, hogy letartóztattak egy 25 éves nőt, miután bejelentést kaptak egy férfiról akit egy itallal dobtak meg. 

Közel két órával az incidens után Farage megjelent a párt busza előtt egy McDonald's banános turmixszal és azt mondta: 

"Az én turmixom minden embert elhoz a gyűlésre."

Később az ITV Newsnak már azt mondta, hogy az incidens „eléggé ijesztő” volt, és azt állította, hogy azért vették célba, mert ki mert menni és találkozni a szavazóival. 

Senki nem megy ki és nem folytat olyan típusú régi, utcai kampányt, mint amilyet én. És ez kockázattal is járt, és őszinte leszek, elég ijesztő volt.

A lap emlékeztet, a politikus korábban még kizárta a választáson való indulását, mivel már korábban hétszer is próbálkozott sikertelenül képviselővé válni. Farage az indulásakor viszont azt mondta támogatóinak, hogy a konzervatívok megsértették a britek bizalmát, és azt állította, hogy „megnyitották a határokat a tömeges bevándorlás előtt, amilyet még soha nem láttunk”, így meggondolta magát. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről