Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Újabb rejtélyes monolit bukkant fel az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
A Las Vegas-i rendőrök a sivatag közepén, egy turistaútvonal közelében találtak meg egy újabb monolit szobrot. Évekkel korábban a világ több pontján is találtak hasonlót szobrot, például itthon és Romániában is. Azt ebben az esetben sem lehet tudni, hogy ki és hogyan tette oda a szobrot.
Vágólapra másolva!

Egy Las Vegas-i férfi éppen egy kutató-mentő bevetésen volt a hétvégén a sivatagban, amikor 

az egyik kirándulóhely közelében megtalálta a monolit szobrot.

 A monolit szinte teljesen ugyanúgy néz ki, mint amiket 2020-ban találtak meg a világ több pontján. 

A rendőrség a közösségi oldalán megosztott egy képet a monolitról, és azt a kérdést tették fel, hogy „hogy került oda?”. 

2020-ban több monolitot is találtak, többek között Utah államban, Kaliforniában, Romániában vagy éppen Magyarországon. 

Ezekben az a közös, hogy egyikről sem lehet tudni, hogyan került oda, és ki készítette. 

Sokan találgatni kezdtek, többek szerint egy művészeti akció keretein belül állították fel a monolitokat, de azóta sem vállalta magára ezt senki. 

A legutóbb márciusban tűnt fel egy monolit Walesben. Ez a szobor teljesen vízszintes, de itt sem lehet tudni, hogy ki csinálta. 

A Las Vegas-i hatóságok a posztot arra is felhasználták, hogy figyelmeztessék a nevadai sivatagban túrázó embereket a meleg miatt – írja a BBC

2020 decemberében a mémek miatt világhírűvé vált Arató András oldalán jelent meg, hogy Magyarországon, Budapesten, a 16. kerületben látható a rejtélyes monolit. Ugyanebben a hónapban összesen két monolitot fedeztek fel Lengyelországban: az egyiket Kielce város egyik természetvédelmi területén, a másikat Varsó mellett, a Visztula partján állították fel. A Kielcében talált oszlop közel 3 méter magas, és teljesen fémből készült, a szerkezetet felfedező munkás szerint szemmel láthatóan profi iparosmunka. Ugynailyen monolit jelent meg rejtélyesen Romániában is, azonban ugyanolyan hirtelen tűnt el, ahogy megjelent. Robert Iosub, egy helyi lapnak dolgozó újságíró szerint - aki látta a fémtárgyat - egy helyi hegesztő állhat az ügy mögött. A 2,8 méter magas építmény után csak egy kövekkel borított kis lyuk maradt. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. 

Utahban eredetileg egy vadjuhokat számláló helikopterpilóta vette észre a monolitot az egyik kietlen, sivatagos területen. A legalább 3 méter magas építmény vélhetően egy művész alkotása lehetett, aki a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi filmnek állított emléket. Egyes szakértők szerint nem kizárt, hogy a szerkezetet már évekkel ezelőtt, 2015-ben felállították, csak 2020-ig nem vette észre senki.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről