A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Itt az újabb őrült, nyugati háborús lépés

katona, ukrajna, háború
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Kijev újabb katonai segélycsomagban részesül. Ukrajna finn szövetségesei nemcsak régi fegyvereket adnak a háborúban álló országnak, hanem újabbakat is. A fegyverek egy része annyira modern, hogy még fejlesztési fázisban van.
Vágólapra másolva!

Finnország az Ukrajnának nyújtott katonai segítség részeként nemcsak régieket, hanem fegyvereinek legújabb modelljeit is átadja Kijevnek. 

Ezt a finn védelmi erők fegyverzeti főnöke, Mikko Heiskanen nyilatkozta – írja az RBC-Ukraine az Yle-re hivatkozva. Ez egyben azt is jelenti, hogy Ukrajna a legújabb finn eszközöket teszteli.

A fegyverek egy része annyira új, hogy még fejlesztési fázisban van – írja a finn sajtó. Heiskanen azonban úgy fogalmazott, hogy az eddigi visszajelzések pozitívak. 

 

Vége a finn titkolózásnak

Finnország eddig viszonylag kevés részletet közölt az általa Ukrajnának nyújtott katonai segély tartalmáról. Ez a bejelentés most megtöri a csendet.

Az északi ország a háború kezdete óta folyamatosan emeli a Kijevnek nyújtott keretet. 

A beszámolók szerint annak tavalyi összértéket 1,4 milliárd euróra becsülték. Finnország az orosz–ukrán háború kezdete óta segíti Ukrajnát - írja a Magyar Nemzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!