Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ez nem marad következmény nélkül, orosz civilek haltak meg az ukrán bombázás miatt

Vágólapra másolva!
Tizenkilenc ember meghalt és további öt megsebesült, amikor ukrán támadás ért egy üzletet Szadovoje faluban - közölte Vlagyimir Szaldo, Herszon megye orosz ellenőrzés alatt álló részének kormányzója.
Vágólapra másolva!

A Goloprisztanyi városi körzetben lévő Szadovoje falu kijevi fegyveresek általi lövetése következtében megsemmisült egy üzlet, amelyben jelentős számú látogató és személyzet  tartózkodott

 - írta Telegram-csatornáján Szaldo. A kormányzó szerint az üzletet előbb egy  irányított légibomba találta el, majd később, amikor a környék lakói  megkezdték a mentést, a helyszínre amerikai HIMARS sorozatvetőből kilőtt rakétával újabb csapást mértek a Dnyeper jobb partjáról. A Luhanszkot péntek délelőtt ért ukrán rakétacsapás halottjainak száma négyre, a sebesültjeié pedig 53-ra emelkedett. Negyven ember kórházban ápolnak, a város civil infrastruktúrájának több objektuma megsérült. Leonyid Paszecsnik, a "Luhanszki Népköztársaság" vezetője közölte, hogy az ukrán fegyveres erők pénteken legkevesebb hat rakétát - előzetes információk szerint amerikai ATACMS rakétákat - lőttek ki Luhanszkra. A légvédelmi erők a legtöbb lövedéket lelőtték, de néhány rakéta célba talált. 

Egy négyemeletes lakóház egyik lépcsőháza teljesen összeomlott. Többen a romok alatt rekedtek. 

Az orosz belügyminisztérium pénteken körözési listára tette Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnököt, parlamenti képviselőt és volt elnökjelöltet. A jogalapot a tárca nem ismertette.

Az orosz-ukrán háborús élő közvetítésünk ide kattintva érhető el. Ahogy az Origo is beszámolt róla Ukrajna elkezdte használni az amerikai fegyvereket Oroszország területein és Biden miatt egyre közelebb a világháború. Zelenszkij embertelen bejelentés tett: tinédzsereket küldene a frontra meghalni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről