A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Oroszország hatalmas csapást mért Ukrajnára

Vágólapra másolva!
Június 1-jén az orosz hadsereg 53 különböző típusú rakétát és 47 drónt lőtt ki Ukrajna-szerte – közölte Nyikolaj Olescsuk, az Ukrán Fegyveres Erők légierőjének parancsnoka.
Vágólapra másolva!

Nyikolaj Olescsuk elmondása szerint az orosz hadsereg Ukrajna több régiójában is megtámadta a kritikus infrastrukturális létesítményeket. Azonban az ukrán fegyveres erőknek 35 rakétát és 46 drónt sikerült lelőniük.

German Galuscsenko energiaügyi miniszter is beszámolt a hírről, elmondta, hogy az Ivano-Frankivszki, Dnyipropetrovszki, Kirovogradi, Donyecki és Zaporozsjei régióban található energetikai létesítményeket támadás érte. 

A romok eltakarítása folyamatban van. Az energetikai dolgozók már dolgoznak a megszüntetésükön

– írta Galuscsenko.

A DTEK energetikai cég is kiadott egy közleményt, amiben leírták, az orosz csapatok két hőerőművet támadtak meg. Az erőművekben a berendezések súlyosan megsérültek. A cég megjegyezte, hogy az elmúlt két és fél hónapban ez a hatodik támadás, amit az orosz csapatok indítottak a DTEK hőerőművek ellen.

Ukrajna, orosz-ukrán háború, háború, oroszukránháború, UkránOroszháború, háborúgaléria, összefoglalógaléria, 2024.05.02.
Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata / MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

A kirovógrádi regionális adminisztráció vezetője, Andrej Raikovics azt írta, hogy az előzetes adatok szerint senki sem sérült meg. Hozzátette, Ivano-Frankivszk régióban szintén nem történt személyi sérülés, de 

a támadás miatt tűz ütött ki, amelynek oltásában 101 tűzoltó vett részt.

– írta Szvetlana Oniscsuk regionális adminisztráció vezetője.

A zaporozsjei régió közigazgatásának vezetője, Ivan Fedorov közölte, hogy az orosz támadások után a Dnyeper vízerőmű működését átmenetileg leállították.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!