Csúnyán átvertek egy pizzériát Ohióban - fotó

Vágólapra másolva!
Telefonos átverés áldozatává vált egy pizzéria Ohióban. Egy nő 16 nagyméretű pizzát rendelt, de nem vette fel a rendelését.
Vágólapra másolva!

Az ohiói Maumee-ben található PizzAroma a jelentések szerint egy átverés célpontjává vált. Egy nő telefonon keresztül adott le egy rendelést 16 nagyméretű - nyolc sajtos és nyolc pepperonis - pizzára, amit másnap kellett volna személyesen átvennie.

Rocky Keefer, a PizzAroma vezetője a Foxnak elmondta, hogy a pizzéria néha rendezvényekre is szállít ki nagyobb mennyiségben ételeket, ezért ő és a munkatársai 

úgy gondolták, hogy a rendelésben nincs semmi szokatlan.

Keefer elárulta, hogy másnap a nő még egyszer telefonált, hogy megkérdezze, mikorra készülnek el a pizzák. Ekkor az üzletvezető megerősítette, hogy a pizzák már a sütőben vannak. A 16 pizzát, amelyek összesen 112 dollárba (40 000 forint) kerültek, az átvételkor kellett volna kifizetnie a megrendelőnek.

De hiába vártak rá, senki nem érkezett a rendelésért, a pizzák kihűltek és órákkal később pizzériának ki kellett dobnia őket. Az átverés miatt mások pizzái is sokkal lassabban készültek el  - számolt be az üzletvezető. A PizzAroma ezután nyomozásba kezdett, hogy kiderítse ki áll az átverés mögött és egy olyan alkalmazásig vezette vissza a nő telefonszámát, amivel az emberek hamis számmal tudnak hívásokat indítani.

Az események fordulataként egy helyi vállalkozó a közösségi médián keresztül értesült az átverésről, és kifizette a számlát. Travis Truesdell, az amerikai hadsereg veteránja és a toledói True Aerial Signs tulajdonosa nemcsak a pizzériát kárpótolta, hanem további pizzákat is rendelt, amire meghívta a nála dolgozó embereket.

Helyesen cselekedni néha olyan könnyű, és ez tényleg sokat számít másoknak 

- mondta. A pizzéria tanult az esetből és megváltoztatták az üzletpolitikájukat, mostantól a 10 vagy annál több pizzát rendelő embereknek előre ki kell fizetniük számlát- akár telefonon, akár személyesen adják le a rendelést - írja a Fox.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, veszélyes átverés terjed Magyarországon, rengeteg pénze bánhatja. Ne vegye fel ha erről a számról hívják: Újabb átverés terjed egy hazai nagybank nevében. Hihetetlen rajtaütés: több országon átívelő, hatalmas csalóhálózatot számoltak fel. Több millió forintot csalt ki mesekönyvekkel egy pesti nő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről