Retteghet a Nyugat Putyin bejelentése után

harkovháború
Ukrajnai háború.
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mondott a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF) plenáris ülésén. Beszéde egy órán át tartott, ami az egyik leghosszabb beszéd volt, amelyet valaha is tartott a fórumon. Az orosz vezető következetesen felvázolta azokat az újításokat, amelyek a globális kereskedelemhez, a munkaerőpiachoz, a digitális forradalomhoz, a gazdaság modern technológiákkal és innovációkkal való telítettségéhez kapcsolódnak.
Vágólapra másolva!

Beszédében az orosz államfő kilenc globális strukturális változást vázolt fel, amelyeket a hatóságok aktívan és céltudatosan támogatni fognak azáltal, hogy szövetségi, regionális és önkormányzati szinten pénzügyi, emberi és szervezeti erőforrásokat csoportosítanak át. 

Putyin következetesen felvázolta mindazokat az újításokat, amelyek a globális kereskedelemmel, a munkaerőpiaccal, a digitális forradalommal, a kis- és középvállalkozások szerepének erősítésével, az orosz régiók potenciáljának feltárásával, a bérek növekedésével kapcsolatosak.

Az elmúlt években az elnök SPIEF-en tett nyilatkozatai nemcsak az egész világ figyelmének középpontjában álltak, hanem rekordot döntöttek az időtartam tekintetében is. 

Putyin
Vlagyimir Putyin orosz elnök

Tavaly Putyin példátlanul hosszú beszédet mondott, amely 1 óra 19 percig tartott. A 2022-es évben az elnök beszéde 1 óra 14 perces volt.

A legrövidebb, körülbelül 20 perces beszédei a 2018-as és a 2017-es fórumokon hangzottak el. Az SPIEF-et 2020-ban a koronavírus világjárvány és az ehhez kapcsolódó egészségügyi és járványügyi korlátozások miatt nem rendezték meg - írta a TASS.

Beszédében elmondta, hogy Oroszország ereje az Északi-sarkvidékben rejlik, ahol jelentős ásványkincsek találhatók. Megjegyezte, hogy a gazdasági fejlődés központja fokozatosan keletebbre és északabbra tolódik.

Ukrajna újabb támogatást kap Amerikától, így Oroszország is magasabb fokozatba kapcsol. Marine Le Pen, a legerősebb francia párt parlamenti vezetője azt mondta, nyilvánvaló, hogy Emmanuel Macron háborút akar. Zelenszkij a francia Nemzetgyűlésben kijelentésével is megerősítette, hogy kitört a háború Európában.

Élő közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről