Eltűnt egy repülő Afrikában, meghalt Malawi alelnöke

Vágólapra másolva!
Eltűnt a radarról a Dél-Afrikai Malawi Köztársaság alelnökét, Saulos Chilimát szállító katonai repülőgép. A fedélzeten összesen tíz ember utazott.
Vágólapra másolva!

Eltűnt egy, a Malawi Köztársaság alelnökét és kilenc másik embert szállító repülőgép - közölte a helyi elnöki hivatal. A Malawi Védelmi Erők repülőgépe azután tűnt el a radarról, hogy hétfő reggel elhagyta a fővárost, Lilongwét - tették hozzá. A gépnek az ország északi részén található Mzuzu nemzetközi repülőtéren kellett volna leszállnia. 

Lazarus Chakwera elnök hétfőn késő este egy beszédében azt mondta, hogy a keresési és mentési művelet folytatódik - írja a BBC.

A katonák még mindig a helyszínen vannak, és szigorú parancsot adtam, hogy a művelet folytatódjon, amíg a gépet meg nem találják

- mondta, hozzátéve, hogy "szívszorító helyzetről" van szó. A Saulos Chilima alelnököt szállító katonai repülőgép eltűnésének oka egyelőre nem ismert - közölte Valentino Phiri tábornok.

Frissítés:

A gépet azóta megtalálták.

Malawi alelnöke és a 9 másik fedélzeten utazó ember meghalt a repülőgép-balesetben.

Lazarus Chakwera elnök keresőakciót rendelt el, drónokkal és helikopterekkel kutattak az eltűnt repülőgép után a sűrű ködben. A kutatást arra területre összpontosították, ahonnan utoljára észlelték az alelnök telefonjának jelét.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, eltűnt a radarernyőkről hétfőn egy repülőgép, amelynek fedélzetén Saulos Chilima utazott. Májusban lezuhant az iráni elnököt szállító helikopter, hosszú keresés után kiderült, hogy az iráni elnök és az iráni külügyminiszter is meghalt. Világrengető következményei lehetnek az iráni elnök halálának.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről